Aripi de pui în sos de roşii cu ardei copţi

de ionix in Pui, 24 Mar 2010 | 2768 vizualizari

 

o mancarica pentru soti :D:D

 

INGREDIENTE

  • ½ kg aripi de pui ( fara cotor)
  • 3 ardei copti
  • 5 catei de usturoi
  • 250 ml suc de rosii
  • Sare, piper
  • ½ lingurita oregano
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml apa
  • Marar tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de pui în sos de roşii cu ardei copţi:


Intr-o cratita se pune la incins uleiul impreuna cu 2 linguri de apa.


3 catei de usturoi se taie feliute si se pun in cratita impreuna cu ardeii copti, care au fost taiati cubulete.


Se lasa 5 minute iar apoi se pun aripile, sa nu uitati sa le spalati si curati bine, se mai lasa inca 5 minute si se adauga apa.


Se lasa la foc mediu timp de 30 min.


In sosul de rosii de pune sare, piper, oregano si mararul.


Peste aripi se toarna sosul de rosii si se lasa sa fiarba inca vreo 20 de min, avand grija ca aripile sa fie fierte.


Inainte de a lua de pe foc, cu 5 min inainte, adaugam restul de usturoi.


Eu am servit alaturi de muraturi si piure.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

daca este prea dulce, puteti sa mai adaugati zeama de lamaie... daca va iese prea acru, indulciti cu putin zahar brun... depinde de sucul de rosii...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Aripi de pui în sos de roşii cu ardei copţi 23565
retete culinare - Aripi de pui în sos de roşii cu ardei copţi 23566
retete culinare - Aripi de pui în sos de roşii cu ardei copţi 23567
retete culinare - Aripi de pui în sos de roşii cu ardei copţi 23568
retete culinare - Aripi de pui în sos de roşii cu ardei copţi 23569
retete culinare - Aripi de pui în sos de roşii cu ardei copţi 23570

COMENTARII (9)

madi_marin 1

26.03.2010, 12:46

foarte buna combinatia de ardei copt cu carnita, imi place la nebunie.....

ionix 1

26.03.2010, 20:42

Bunica, asa-i... a ramas destul atunci dar a fost gatit acum 2 saptamani ... as putea sa te servesc cu ceva mai bun acum...

Dana Cristea - pusikmea 1

27.03.2010, 21:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27