Aripi picante cu cartofi taranesti

de Sim0na in Pui, 29 Aug 2012 | 4454 vizualizari

 

Din tolba cu "expirate" :)

 

INGREDIENTE

  • 10 aripioare de pui
  • 5 catei usturoi
  • 1 lingura delikat sare
  • 2 cani apa
  • boia
  • crocant snitel
  • 6 cartofi
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 ceapa mica alba
  • slanina de porc
  • ulei
  • 1/2 lingurita boia iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi picante cu cartofi taranesti:

Aripioarele le`am spalat, am indepartat varfurile, apoi le`am taiat pe jumatate. Le`am amestecat cu usturoiul pisat, delikat, sare si cele 2 cani de apa si le`am bagat la frigider pentru 24 ore. A doua zi, le`am scurs de apa si le`am amestecat cu boia. Le`am mai lasat cateva minute, cat am pregatit cartofii ptr fiert.

Intr`o cratita am pus ulei din abundenta si am lasat sa se incinga bine. Aripioarele le`am amestecat cu crocant snitel, apoi le`am pus in ulei incins. Le`am prajit pe ambele parti.

Cartofii i`am pus la fiert in coaja, insa nu foarte tare, doar cat sa intre furculita in ei. I`am lasat sa se raceasca putin, apoi i`am taiat cubulete nici prea mici... nici prea mari.

Am pus putin ulei la incins... am adaugat ceapa taiata solzisori si slanina cubulete subtiri si am lasat sa se caleasca. Cand au fost aproape gata.. fara a se arde, am adaugat 1/2 lingurita boia iute si am amestecat bine. Am adaugat imediat si cartofii cubulete si am amestecat cu totul. Am lasat cateva minute, la foc mic, sa se imbine aromele..

Combinatia de afumatura de la cartofi cu aroma de usturoi de la aripioare a fost delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi picante cu cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

29.08.2012, 22:32

Grozav chiar daca de la arhive...super!

Lau 1

30.08.2012, 13:50

bun

Sim0na 1

31.08.2012, 10:44

RuxyRux,
sufletista

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti cu aripioare de pui la cuptor