Aripioare crocant de gustoase

de alice_ciobanu in Pui, 25 Oct 2011 | 1751 vizualizari

 

Azi la pranz...ce avem? Hmm...niste aripioare crocante, fara grasimi, bunee-bunee, suculente. Poftiti de va serviti!

 

INGREDIENTE

  • 12 aripioare de pui
  • 200 ml lapte batut
  • 100 gr pesmet
  • 1 lingurita boia (iute, dar eu am pus dulce, pentru ca am un soricel mititel care gusta de toate si nu-i prieste bine iuteala :P) 
  •  2 lingurite seminte de susan
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 3-4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare crocant de gustoase:

Astfel ca, dragilor, aprindeti cuptorul la treapta 6 sau 200C, in functie de felul cuptorului, gaz sau electric

Intr-un bol puneti cele 200 ml lapte batut, iar in alt bol amestecati 100 gr de pesmet cu boiaua de ardei, cimbrul uscat si semintele de susan. Asezonati

Inmuiati pe rind fiecare aripioara, de pui, evident! mai intii in bolul cu laptele batut, apoi treceti-le cu seriozitate maxima prin bolul cu pesmet.

Asezati-le frumos intr-o tava de copt, peste care ati pus o foaie de copt. dati-le la cuptor pentru 40-45 minute, pana ce se rumenesc frumos. Pe la jumatatea intervalului de timp pentru coacere, adica dupa vreo 15-20 minute, scoateti tava si stropiti aripioarele cu ulei. Lasati-le apoi la rumenit.

Serviti-le cu piure de cartofi si salata de varza. o bunatate de te lingi pe deste

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Aripioare crocant de gustoase 130797
retete culinare - Aripioare crocant de gustoase 130799
retete culinare - Aripioare crocant de gustoase 130800

COMENTARII (6)

LUK 1

25.10.2011, 16:05

n-am mai mancat de un secol aripioare de pui

MotanLaOale 1

25.10.2011, 19:16

bun bun

Rocsi 1

25.10.2011, 20:09

yamiiiiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S