Aripioare crocante cu fulgi de porumb

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 23 Noi 2011 | 11053 vizualizari

 

un fel de KFC :)

 

INGREDIENTE

  •  3 aripioare mari ( cu tot cu copanel)
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura ulei
  • 1 linurita mustar
  • 3 catei usturoi
  • Sare,
  • piper
  • 200 g fulgi de porumb
  • Usturoi granulat
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • Faina
  • Sare
  • Piper
  • condimente picante(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare crocante cu fulgi de porumb:

 

Aripioarele se taie pe jumatate, vom obtine 6 bucati in afara de partea subtire pe care o aruncam. Intr-un castron se amesteca smantana, uleiul,mustarul, sarea, piperul si usturoiul pisat si se adauga aripioarele care se imbraca bine in sos. Se acopera cu o folie si se pun la frigider cel putin 3 h.

 Din ou, faina,lapte, sare si piper se fac un aluat mai gros decat cel de clatite.  Fulgi de porumb se faramiteaza, dar nu prea marunt si se amesteca cu usturoi granulat si se pune pe o farfurie.

 Aripoarele se scot din marinata, se trec orin aluat, apoi prin fulgii de porumb. Apasati cu o lingura pentru a ramane fulgii pe aripioare.

 Intr-o tigaie se pun 300 ml ulei si se incinge. Se adauga aripioarele si se prajesc aprox. 7 min pe fiecare parte; la inceput lasati la foc mediu pentru a se patrunde in interior, iar la sfarsit cresteti temperatura pentru a se rumenii. Aripioarele se scot pe servetele absorbant pentru a elimina surplusul de grasime.

Se servesc simple sau alaturi de cartofi prajiti, sos de rosii cu ierburi aromate sau sos de usturoi cu maioneza.

 

RETETA IN IMAGINI

Aripioare crocante cu fulgi de porumb-0
Aripioare crocante cu fulgi de porumb-1
Aripioare crocante cu fulgi de porumb-2
Aripioare crocante cu fulgi de porumb-3
Aripioare crocante cu fulgi de porumb-4

COMENTARII (29)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

27.03.2013, 14:08

bun bun

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 08:27

ooo..ce bine arata

-Licurici-

-Licurici- 1

24.06.2015, 09:17

foarte bun..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!