Aripioare crocante marinate, cu sos

de anisoara in Pui, 18 Aug 2010 | 17853 vizualizari

 

Aceasta reteta am adaptat-o de la un restaurant din Chisnau. Imi placeau foarte mult aripioarele acestea la o halba de bere. Si mi-am pus scopul, cu orice pret sa le prepar , si sa ajung la gustul acela crocant si placut . Dar gustul cel deosebit , era de la condimentul Tarhun, putin iute si dulceag cu o aroma extraordinara. In combinatie cu sosul , care il voi expune in reteta urmatoare...fara cuvinte.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de aripi de pasare
  • boabe de piper negru  aromat- 10 buc.
  • 3-4 frunze de dafin
  • o capatina de usturoi
  • 2 linguri de miere de albina naturala
  • 50 ml de tarhun (optional)
  • cca 2 lingurite de sare
  • 400 ml de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare crocante marinate, cu sos:

Aripile se parlesc la aragaz si se curata de tot perisorul ramas. Se spala bine in apa rece si se taie cu cutitul in bucati mai mici.  Prepararea marinadei: Intr-un vas se fierbe 1.5 de apa cu toate condimentele, inafara de usturoi. Se raceste apa.Se inlatura frunzele de dafin .Se adauga usturoiul curatat si pisat cu sare. Se amesteca bine. Se gusta, si daca e nevoie se mai adauga putina sare , ca sa obtineti o solutie saratica. Eu adaug cam 2 linguriti de sare.Dar si sarea, in ziua de azi, e diferita, de aceea nu va pot spune cantitatea concreta. Dupa ce s-a  facut saramura , se toarna peste aripioare si se lasa la marinat intr-un loc racoros, pentru cel putin 4 ore. Aripioarele se scot si se pun pe un reshou sa se scurga de marinada. Se incinge  uleiul intr-un ceaun . O parte din aripioare , deja  uscate ,se pun in cratita de reshou, si se introduc in uleiul bine incins. Se prajesc timp de 8-10 minute, la un foc mijlociu ,pana se rumenesc bine . Se scot si se pun pe un servetel de bucatarie , pt ca sa-si absoarbe uleiul de prisos.Nu se acopera intr-un vas oarecare sub capac, deoarece isi pierd gustul crocant. Se servesc la masa cu un sos foarte delicios . Reteta sosului va fi scrisa in reteta urmatoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante marinate, cu sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

eleny2010 1

12.11.2010, 16:10

arata super. kiar vreau si eu o aripioare. n am mai cerut de la altcineva dar astea mi au facut o pofta . bv bv .

elena1988 1

22.03.2011, 18:36

adry88 1

23.05.2011, 11:26

la cat de bn arata vreau si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu friptura de pui