Aripioare cu masline si sos

de ANCA in Pui, 21 Oct 2009 | 3372 vizualizari

 

Improvizatie de moment, extrem de gustoasa, inspirata de Miha si Oana!:)

 

INGREDIENTE

  • un pachet de aripioare de pui
  • 300 g masline
  • o ceapa
  • un gogosar sau un ardei rosu
  • 200 ml vin alb
  • o cana de suc de rosii sau o cutie de rosii date la blender
  • usturoi dupa gust
  • o foaie dafin
  • cimbru
  • sare, piper
Garnitura:
  • 5 cartofi
  • 4 catei usturoi
  • 3 linguri pesmet
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • jumate de lingurita boia iute
  • cimbru
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu masline si sos:

Aripioarele curatate le-am aseazat intr-o tava (sau vas yenna), le-am stropit cu putin ulei de masline si 2-3 linguri de suc de rosii, am presarat cimbru, sare, piper si dafin.

Ceapa si gogosarul le-am cubulete mici. Le-am pus peste aripioare, apoi am pus si maslinele, am stropit cu vinul alb si am pus tava cu capac, in cuptorul incins, circa 40 minute. cnad sunt aproape gata, am adaugat sosul format din sucul de rosii cu usturoi, mixat bine.

Cartofi picanti la cuptor: cartofii i-am taiat in sferturi, i-am pus intr-un castron, am adaugat uleiul de masline, cimbrul, usturoiul pisat, boiaua si pesmetul, am amestecat bine casa se lipeasca aceasta compozitie de fiecare cartof, apoi i-am pus intr-o tava unsa cu ulei de masline si i-am pus la cuptor, circa 30 min, verificandu-i din cand in cand cu o scobitoare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Aripioare cu masline si sos 9566
retete culinare - Aripioare cu masline si sos 9568
retete culinare - Aripioare cu masline si sos 9569
retete culinare - Aripioare cu masline si sos 9570
retete culinare - Aripioare cu masline si sos 9571

COMENTARII (8)

ramo_cata 1

21.10.2009, 23:30

ANCA 1

25.10.2009, 13:08

Flavia multumesc, incearc-o si p-asta, ca nu te mai lasi de ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21