Aripioare cu masline si sos

de ANCA in Pui, 21 Oct 2009 | 3299 vizualizari

 

Improvizatie de moment, extrem de gustoasa, inspirata de Miha si Oana!:)

 

INGREDIENTE

  • un pachet de aripioare de pui
  • 300 g masline
  • o ceapa
  • un gogosar sau un ardei rosu
  • 200 ml vin alb
  • o cana de suc de rosii sau o cutie de rosii date la blender
  • usturoi dupa gust
  • o foaie dafin
  • cimbru
  • sare, piper
Garnitura:
  • 5 cartofi
  • 4 catei usturoi
  • 3 linguri pesmet
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • jumate de lingurita boia iute
  • cimbru
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu masline si sos:

Aripioarele curatate le-am aseazat intr-o tava (sau vas yenna), le-am stropit cu putin ulei de masline si 2-3 linguri de suc de rosii, am presarat cimbru, sare, piper si dafin.


Ceapa si gogosarul le-am cubulete mici. Le-am pus peste aripioare, apoi am pus si maslinele, am stropit cu vinul alb si am pus tava cu capac, in cuptorul incins, circa 40 minute. cnad sunt aproape gata, am adaugat sosul format din sucul de rosii cu usturoi, mixat bine.


Cartofi picanti la cuptor: cartofii i-am taiat in sferturi, i-am pus intr-un castron, am adaugat uleiul de masline, cimbrul, usturoiul pisat, boiaua si pesmetul, am amestecat bine casa se lipeasca aceasta compozitie de fiecare cartof, apoi i-am pus intr-o tava unsa cu ulei de masline si i-am pus la cuptor, circa 30 min, verificandu-i din cand in cand cu o scobitoare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Aripioare cu masline si sos 9566
retete culinare - Aripioare cu masline si sos 9568
retete culinare - Aripioare cu masline si sos 9569
retete culinare - Aripioare cu masline si sos 9570
retete culinare - Aripioare cu masline si sos 9571

COMENTARII (8)

ramo_cata 1

21.10.2009, 23:30

ANCA 1

25.10.2009, 13:08

Flavia multumesc, incearc-o si p-asta, ca nu te mai lasi de ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27