Aripioare de pui crocante facute in bere

de Sylvia in Pui, 26 Oct 2010 | 11147 vizualizari

 

Pentru cei care nu au experimentat inca fripturile facute in bere poate suna putin ciudat dar cei care le-au testat deja stiu despre ce vorbesc….ies extrem de aromate, gustul de alcool si bere dispare dar carnea ramane frageda.

De data asta am facut aripioare de pui in vasul roman, am avut comanda sa le fac crocante…asa le-am si facut daca vreti puteti sa intrerupeti focul cat sunt inca fragede si zemoase.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru 3 portii de
  • 600 grame de aripioare de pui,
  • o lingura de ulei de masline,
  • sare,
  • piper proaspat macinat ,
  • ierburi aromate ( eu am pus un amestec facut de mine din maghiran, salvie, cimbru si marar uscat ….bestial la pui in gasesc eu )
  • putina boia
  • 200 ml de bere.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui crocante facute in bere:

Preparare : lasam aripioarele spalate bine si sterse in prealabil la macerat in amestecul de condimente si ulei de masline pentru macar o ora. Le aranjam apoi frumos in vasul roman si  turnam berea peste ele.

Lasam vasul acoperit cu capac timp de 30 de minute la temperatura de 220-230 grade si apoi lasam faca capac la aceasi temparatura inca 10-15 minute in functie de cat de crocante de dorim.

Le-am servit cu garnitura de orez si cu o salata aromata, puteti sa le serviti cu orice garnitura sunt delicioase oricum.

 

RETETA IN IMAGINI

Aripioare de pui crocante facute in bere-0
Aripioare de pui crocante facute in bere-1
Aripioare de pui crocante facute in bere-2
Aripioare de pui crocante facute in bere-3

COMENTARII (27)

Sylvia

Sylvia 1

28.10.2010, 15:45

Ela abia astept sa vad cum ti-a iesit

Sylvia

Sylvia 1

28.10.2010, 15:45

Adina cu mare drag

epurasha2bb

epurasha2bb 1

01.11.2010, 09:40

ARATA MINUNAT! si eu am facut in bere si sunt delicioase! pe mine m-a invatat soacra mea ca eu faceam numai in vin!5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!