Aripioare de pui marinate si impanate

de nadea68 in Pui, 25 Iun 2013 | 1471 vizualizari

 

In reteta originala pe care am gasit-o intr-o revista culinara se folosesc parti de pui intreg,eu am pereferit aripioare de pui :)

 

INGREDIENTE

  • -800 g aripioare de pui
  • -2 lamai
  • -6 linguri faina
  • -6 linguri pesmet
  • -un ou
  • -ulei pentru prajit
  • -sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui marinate si impanate:

La inceput marinam carnea. Lamaile se spala, se taie in doua si se stoarce sucul. Carnea spalata si uscata se pune intr-un bol si deasupra se varsa sucul de lamaie. Se lasa la marinat in frigider vreo 20 minute.

Pregatim impanatura. Intr-un castronel punem oul si-l batem cu o furculita. In alte doua farfurii punem faina si pesmetul. Scoatem carnea ,lasam sa se scurga un pic si incepem sa impanam.

Bucatile de carne le dam mai intai in faina pe ambele parti, dupa aceea in ou si la sfarsit prin pesmet. Intr-o craticioara inalta incalzim uleiul (cam 3 pahare) .Punem cateva bucati de carne si dam focul la mai mic. Carnea trebuie sa fie scufundata totalmente in ulei. Aripioarele se frig cam 15 minute. Daca bucatile de carne sunt mai mari se lasa mai mult . Eu ca sa fiu sigura le-am probat :).

Dupa ce se frig se scot pe hartie de bucatarie sa asoarba uleiul. Se sareaza. Se servesc foarte calde.

 

TIPS-URI

1

- carnea se poate marina si cu sucul de portocale si otet balsamic

2

-o idee rafinata e sa se adauge la ou,coaja de lamaie rasa si patrunjel taiat fin :)

RETETA IN IMAGINI

Aripioare de pui marinate si impanate-0
Aripioare de pui marinate si impanate-1
Aripioare de pui marinate si impanate-2
Aripioare de pui marinate si impanate-3
Aripioare de pui marinate si impanate-4

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

26.06.2013, 11:13

Bune

nadea68

nadea68 1

26.06.2013, 13:14

iri_iri

iri_iri 1

26.06.2013, 14:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!