Aripioare de pui picante - Buffalo hot wings

de Corinuta in Pui, 1 Aug 2011 | 4544 vizualizari

 

Foarte bune, daca va place mancarea picanta va recomand sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 500 g aripi de pui
  • 3 linguri ulei sau unt topit
  • 4 linguri sos de ardei iute - paprika
  • 1 lingura boia iute
  • 1/2 ligurita sare
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1/4 lingurita piper negru

Ptr sos:

  • 1 iaurt mic -125 g 
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita ulei
  • 1 varf de cutit de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui picante - Buffalo hot wings:

Se taie varful aripilor si se arunca. Cealalta parte se taie din nou in doua pe la articulatie. Se curata, se parlesc la flacara aragazului sau cum prefera fiecare.

Se face un sos din ulei amestecat cu pasta de ardei iute si condimentele, se poate pune intr-o punga impreuna cu aripile, sau intr-o tava si se lasa la marinat jumatate de ora.

Se pot praji aripile pe gratar, in tigaie sau in cuptor, cum prefera fiecare. Eu le-am dat la cuptor intr-o tava termorezistenta ptr jumatate de ora la foc potrivit.

Se curata usturoiul si se piseaza, se amesteca cu sarea si uleiul pana devine o pasta albicioasa, apoi se adauga iaurtul se se serveste langa aripioare.

Pofta mare!

Inspiratie

 

RETETA IN IMAGINI

Aripioare de pui picante - Buffalo hot wings-0
Aripioare de pui picante - Buffalo hot wings-1
Aripioare de pui picante - Buffalo hot wings-2
Aripioare de pui picante - Buffalo hot wings-3

COMENTARII (32)

Corinuta 1

07.08.2011, 23:50

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:10

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 23:16

bune bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04