Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.

de dicarmencitta1957 in Porc, 11 Mar 2010 | 4980 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Este o mancare taraneasca,care o mancam foarte des la bunica la tara,dar bineinteles fara condimente.

 

INGREDIENTE

  • 1 casoleta de aripioare de pui.
  • 3 bucati de pulpa de porc.
  • 1 kg cartofi de salata de la Carrefour.
  • 100 ml ulei de masline extravirgin.
  • 1 salata verde,
  • 1 castravete,
  • 2 andive.
  • 50 ml vin alb.
  • 1 cm de ghimbir ras.
  • sare,
  • legume uscate,
  • boia de ardei dulce,
  • tarhon,
  • rozmarin.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.:

Spalam si curatam bine aripioarele de pui,apoi le dam cu ulei de masline extravirgin.Pun in palma ulei si le ung pe rand.Vom face un amestec de condimente din:sare,boaia de ardei dulce,tarhon uscat,rozmarin uscat,1 cm de ghimbir proaspat ras(eu il pun in presa de usturoi).Cu acest amestec ungem,omogenizam bine pe toate partile,toata carnea(aripioare si pulpa de porc) dupa care le punem in tava de yena si vom turna pe deasupra 50 ml vin alb.

Bagam tava la cuptor,acoperita cu folie de aluminiu cam 40-45 de minute.Eu verific daca este gata si daca este nevoie lasam tava in cuptor inca 10 minute.Curatam cartofii ii taiem in patru,ii ungem cu ulei si condimente si bagam tava la cuptor pentru 60 de minute,acoperita cu folie de aluminiu.Dupa ce am pus in tava cartofii pun 2 linguri de ulei de masline,bag mana in tava si ii ung pe toate partile,ca sa-i omogenizez bine si apoi adaug condimentele si iar ii framant ca sa se prinda condimentele pe toate partile.Eu pun amandoua tavile de yena la cuptor odata.Sus pun tava de aragaz cu tava yena in care am pus carnea,deoarece tava este mai mica de inaltime si merge pe primul rand.Pe gratarul aragazului pun tava cu cartofi.

Cand sunt gata ornam platourile dupa preferintele si gusturile noastre.Va garantez ca au fost super delicioase,atat carnea cat si garnitura de cartofi.Carnea a fost la fel de buna si cand am facut ciocanele de pui in punga magica de la Knorr,au avut acelasi gust.Salata verde,castravetele si cele 2 andive,vor face ca aceasta salata sa mai inmoaie grasimea din carne.

Pofta buna !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.-0
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.-1
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.-2
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.-3
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.-4
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.-5
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.-6
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.-7
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.-8
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.-9
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.-10
Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.-11

COMENTARII (22)

rivka 1

16.03.2010, 23:56

La multi ani !

multa sanatate!

Sylvia 1

17.03.2010, 11:12

La multi ani si tot binele din lume !!!!!!

dicarmencitta1957 1

17.03.2010, 16:29

Va multumesc din suflet si va imbratisez cu mult drag.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04