Aripioare la cuptor in crusta de lapte de cocos

de Cristi Roman in Pui, 3 Mai 2012 | 6735 vizualizari

 

De mult timp nu mai pusesem o reteta cu carne pe acest site. Asta am observat acum cateva zile cand ma uitam pe retetele publicate pe bucataras.ro. Nu am devenit vegetarian, insa pur si simplu asa a fost sa fie in ultima perioada a vietii mele – atunci cand am gatit cu gandul de a pune pe site, adica am gatit ceva special, au iesit retete fara carne.
Astazi m-am gandit sa vin cu o alternativa fericita si gustoasa la aripioarele de pui prajite. Imi plac foarte mult aripioarele prajite, uneori imi iau din supermarket muuuuuuulte, fiindca sunt foarte ieftine.
Insa acum am vrut asa: 1. sa le fac la cuptor, ca sa arat ca pot iesi crocante si la cuptor, fara a fi prajite in ulei; 2. sa le fac intr-un amestec de lapte de cocos.

 

INGREDIENTE

  • un kilogram aripioare de pui;
  • doua linguri lapte de cocos mai gros;
  • o lingura de faina;
  • o lingurita praf curcuma/turmeric;
  • doua linguri ulei de masline;
  • usturoi;
  • sare, piper, busuioc uscat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare la cuptor in crusta de lapte de cocos:

1. Am spalat si taiat in doua aripioarele, am amestecat apoi ingredientele (toate de mai sus, in afara de usturoi) pentru “coating-ul” acestora – apropo, am tot cautat in romaneste si nu am gasit si nici nu mai tin minte, cum se spune la acest amestec cu care se “imbraca” snitelele sau aripioarele? – a iesit o crema galben deschis foarte aromata; am amestecat apoi aripioarele uniform cu aceasta compozitie.

2. Le-am intins intr-o tava mare, pe hartie de copt, si le-am bagat la cuptor, la 180 de grade (inspre 200 chiar).

3. Dupa aproximativ 20 de minute le-am scos, le-am intors pe cealalta parte, le-am mai stropit cu putin ulei de masline, am pus deasupra, uniform, doi catei zdrobiti de usturoi, apoi le-am bagat in flacarile iadului inca 10-15 minute – pana cand au devenit aurii si crocante (le-am pazit in genunchi, langa gemuletul cuptorului, curgandu-mi balele siroaie :) ).

Le-am servit alaturi de o salata proaspata de verdeturi si legume. Fara paine, dar voi faceti cum va place. Ah, si cu un dip de iaurt mentolat (menta tocata marunt de tot), proaspat si foarte vioi la gust. Bai, au fost bune rau de tot, pe cuvantul meu :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare la cuptor in crusta de lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Cristi Roman 1

02.07.2012, 17:10

pai nu mai am timp, weekendul asta mi-am facut timp, ca am fost putin mai fericit . in rest, imi vad de explorarea florei si faunei dn Zambia, e o tara minunata.

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 09:37

foarte gustoase

Panacris 1

16.12.2016, 10:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui la rotisor