Aripioare marinate si coapte in malai cu maioneza de usturoi

de epurasha2bb in Pui, 22 Dec 2010 | 2576 vizualizari

 

tot din incercarile mele! asta trecut testul, deci, o sa mai fac ! :)

 

INGREDIENTE

  • vreo 7-8 aripioare de pui mai ciolanoase le zic eu, adica sa aiba cotoaiasul mai cu carnita pe el,
  • apoi 1 ceapa mica,
  • 3 graunti de usturoi,
  • 1 lingura otet balsamic,
  • 200 ml lapte,
  • amestec de ierburi aromate(cimbru , rozamrin, salvie, maghiran) toate uscate,
  • praf de curry
  • plus sare si piper desigur, fara de care nu fac mai nimic si am ales rasnita Kotanyi cu piper cu lamaie care merge perfect cu puiul
  • .La sfarsit ne mai trebuie malai pentru prajit si iar o capatana de usturoi si ulei pentru maioneza de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare marinate si coapte in malai cu maioneza de usturoi:

Se spala bine aripioarele si se taie in jumatati acolo unde este cartilagiul.Se lasa la rece acoperite de laptele in care am adaugat condimentele, ierburile, otetul balsamic, ceapa taiata solzisori si usturoiul feliute mici.Dupa cam o ora minim de stat asa la frigider, se scot, se tavalesc prin malai amestecat cu sare, piper, si iar ierburi si se coc la cuptor in tava cu cateva linguri de ulei .

Se scot, se servesc cu maioneza de usturoi facuta din 1 capatana de usturoi curatta si strosit , amestecat cu sare, piper, ierburi aromate si ulei desigur.Se freaca pana se obtine o maioneza groasa si alba, foarte aromata.Se presra si patrunjel verde deasupra! sunt delicioase!

 

RETETA IN IMAGINI

Aripioare marinate si  coapte in malai cu maioneza de usturoi-0
Aripioare marinate si  coapte in malai cu maioneza de usturoi-1
Aripioare marinate si  coapte in malai cu maioneza de usturoi-2
Aripioare marinate si  coapte in malai cu maioneza de usturoi-3
Aripioare marinate si  coapte in malai cu maioneza de usturoi-4
Aripioare marinate si  coapte in malai cu maioneza de usturoi-5

COMENTARII (17)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

27.12.2010, 08:58

multumesc Sylvia si multumesc tuturor ce mi-autrmis mesaje, Noi am fost plecati la tara sa face Craciunul si aseara ne-am intors abia si acum am citit mesajele voastre , multumesc , sunteti minunate!

aziz

aziz 1

27.12.2010, 10:10

o fac hotarit tre sa fie crontzi ca puiul de la KFG

epurasha2bb

epurasha2bb 1

20.01.2011, 17:55

crontz crontz ! e buna zau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!