Aripioare picante cu legume

de Sylvia in Pui, 22 Ian 2010 | 8540 vizualizari

 

Un fel de mancare foarte usor de realizat si delicios, daca va place bucataria chinezeasca. Personal prefer sa fie mai picat dar ca sa impacati toate gusturile, lasati participantilor la masa ocazia sa il condimenteze ei insisi, oferind separat pasta de ardei iute, pentru eventuale completari ....evitati in acest fel orice comentariu :)

 

INGREDIENTE

  • 4 aripioare de pui pe care le taiem in trei parti ,
  • o jumatate de ardei rosu taiat patratele,
  • un zucchini ( dovlecel verde) taiat patratele,
  • un morcov mediu taiat tot asa patratele,
  •  cateva champinioane negre rehidratate cu ala clocotita.
  • Ca si condimente am folosit o lingura de sos de soya,
  • o lingura de sos de scoici,
  • putin sos dulce acrisor,
  • un varf de cutit de pudra de ardei iute,
  • o lingurita de amestec de 5 condimente
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare picante cu legume:

    Intr-un wok punem la incins putin ulei si adaugam aripioarele si le condimentam si le lasam sa se faca incet singure pret de cateva minute. Adaugam apoi morcovul si ardeii si ii lasam singuri cateva minute apoi zucchini si champinioanele rehidratate si taiate. Adaugam apa in care am rehidratat ciupercile, in jur de 150 ml si lasam la foc mic 2 minute, dovlecelul se face foarte repede si trebuie sa ramana usor crocan.

    Dupa aceea punem putin amidon si mai condimentam daca este cazul, personal am mai pus putina pudra de ardei iute ( este un fel de ardei iute maruntit cu tot cu seminte si este foarte picant ) ca sa fie mai picante.  Se pot  degusta  ca atare sau acompaniate de orez, eu le-am mancat  de data asta simple.

TIPS-URI

1

aveti grija la sosul de soya si celelalte condimente care contin sare, e preferabil cand gatiti cu ele sa puneti sarea abia la final daca mai este cazul, eu am adoptat metoda asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

23.01.2010, 23:35

Arata foarte bine si cred ca sunt foarte gustoase; prezentarea este de nota 10: o armonie de culori!

Sylvia 1

05.02.2010, 14:04

Multumesc

elena1988 1

15.03.2011, 13:24

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor (facut pe sticla),cu garnitura de legume