Arroz al horno

de radu_popovici in Pui, 9 Dec 2010 | 7411 vizualizari

 

Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al horno fiind ruda buna cu pilaful arab. Ca si in cazul pilafului gatit in stil oriental, orezul din arroz al horno se gateste la cuptor, fara a-l amesteca.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui, circa 300 g, taiat cubulete
  • 1 ardei gras rosu mic, curatat si taiat fasiute
  • 1 ardei gras galben mic, sau verde, curatat si taiat fasiute
  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • 100 g mazare congelata
  • 10-20 feliute de carnat chorizo
  • 2 felii de bacon, taiate in jumatate
  • 1 cutie cu rosii tocate (circa 400 g in total)
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 1 1/2 cana cu apa
  • 1/2 lingurita de firisoare de sofran
  • 2 lingurite de pasta de ardei iute
  • sare
  • 2 lingurite de zahar
  • piper negru, macinat
  • 1-2 linguri de ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arroz al horno:

Se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se incing firisoarele de sofran intr-o tigaita si apoi se piseaza.

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa si usturoiul. Se soteaza 2 minute. Se adauga bucatelele de pui si feliutele de chorizo. Se prajesc pana ce se rumenesc uniform. Se adauga fasiutele de ardei gras si se continua alte 2-3 minute, pana ce acestea se inmoaie. Se adauga rosiile, boiaua, mazarea, si pasta de ardei iute. Se amesteca si se gateste la foc mic 2-3 minute.

Se pune orezul intr-un vas termorezistent, se adauga mixtura din tigaie, apa, sare, zahar, piper si sofran. Trebuie ca ingredientele sa ajunga doar pana la jumatate din inaltimea vasului, ca orezul sa aiba loc sa se umfle. Se pune vasul in cuptor si se lasa 20-30 de minute, pana ce mare parte din lichid este absorbita.
Se scoate vasul din cuptor, se asaza deasupra bucatile de bacon si se continua alte 10-15 minute, pana ce orezul este facut, lichidul este absorbit iar baconul este rumenit.

 

TIPS-URI

1

Nu alegeti un bacon prea gras, pentru a numari inutil continutul de grasimi al retetei, si asa destul de substantial.

2

Carnati chorizo se gasesc in toate supermarketurile. Se pot inlocui cu alte tipuri de carnati cu gusst putin picant. Am folosit, de pilda, carnati plai si reteta a functionat foarte bine, desi a avut gust putin diferit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Arroz al horno" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui Thai cu curry si lapte de cocos