Baba al rhum

de Alinutza80 in Prajituri, 7 Apr 2013 | 977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 300 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 165 ml apa minerala carbogazoasa
  • 45 ml ulei
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Pentru sirop :
  • 300 g zahar
  • 500 ml apa
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 2 esente rom
  • Pentru decor :
  • gem de prune(sau caise)
  • ulei si faina pentru uns formele
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba al rhum:

Aluat : se cerne faina intr-un castron, se adauga peste ea drojdia amestecata cu zaharul si apa minerala amestecata cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Se lasa la crescut timp de 10 minute, apoi se incorporeaza uleiul, praful de sare si coaja rasa de la 1 lamaie. Se framanta un aluat care se va lipi putin de maini.Se lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul (cam 40 minute).

Aluatul se pune pe masa de lucru si se imparte in 12 bucati(mie mi-au iesit 11). Aceste bucati de aluat se pun in forme de briose sau forme speciale pentru "baba al rhum", unse cu putin ulei si tapetate cu faina. Aluatul se lasa sa creasca pentru inca 30 minute, apoi se da tava la cuptor pentru 15 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Intre timp se pregateste siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa. Se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul, iar la final se adauga coaja rasa de la 1/2 lamaie si rom-ul. Se acopera cu un capac si se lasa asa.

Dupa ce se scot prajiturelele din cuptor, asa fierbinti se pun in  sirop. Se intorc de mai multe ori pe toate partile, pana absorb bine sirop. Siropul trebuie consumat aproximativ tot . Se scot apoi pe forme de briose si se ung cu gem de prune sau caise(dupa preferinta).

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baba al rhum 217343
retete culinare - Baba al rhum 217344
retete culinare - Baba al rhum 217345
retete culinare - Baba al rhum 217346

COMENTARII (14)

Satisfyyourcravings 1

07.04.2013, 19:16

Nici eu nu am mai auzit, dar aş încerca!

Sim0na 1

08.04.2013, 14:35

Alinutza80 1

08.04.2013, 17:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D