Baba ghanoush

de Oana in Salate, 11 Ian 2010 | 8523 vizualizari

 

Sunteti pregatiti pentru un festin arabesc?? Noi am fost ieri, la pranz, alaturi de nasii nostri si niste prieteni dragi. Ne-am lins efectiv pe degete! :)

 

INGREDIENTE

  • 500g vinete coapte si curatate
  • o lingura usturoi pisat
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri tahini
  • sare
       Pentru servit:
  • cateva fire de patrunjel verde
  • cateva frunze de menta verde
  • putin ulei de masline
  • o rosie
  • cateva picaturi sos de rodie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba ghanoush:

Eu am avut vinetele copate si congelate de asta toamna :). Le-am lasat la dezghetat intr-o sita sa se scura bine de zeama. Le-am amestecat apoi la robot cu usturoiul pisat, zeama de lamaie si pasta de susan (tahini). Se pune sare dupa gust.

Se orneaza apoi dupa plac, cu patrunjel si menta verde, tocate marunt, o rosie taiata cubulete, cu putin ulei de masline si cateva picaturi de sos de rodie.

 

TIPS-URI

1

Salata se poate amesteca si cu o lingura de lemn, daca nu se doreste o textura asa fina.

2

Se serveste cu lipii libaneze si merge perfect cu salata tabouleh.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baba ghanoush 13543
retete culinare - Baba ghanoush 13544
retete culinare - Baba ghanoush 13545
retete culinare - Baba ghanoush 13546

COMENTARII (8)

elena1988 1

19.01.2011, 12:36

de cand am zis ca o sa fac si eu reteta asta n-am mai apucat, am vazut ca pasta de susan se gaseste in auchan pe galerie este un magazin micut, si se gaseste de toate, sos de soya, taitei din orez etc

adry88 1

08.05.2011, 13:01

retetepersane 1

08.06.2011, 18:22

Ce salata frumoasa ai facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21