Baba ghanoush

de Criss in Mancaruri de post, 19 Noi 2013 | 3490 vizualizari

 

Azi va prezint o reteta delicioasa, care e de fapt o salata de vinete preparata in stil arabesc. N-a existat nici macar un singur fel de mancare gustat/incercat de mine, specific tarilor arabe, care sa nu-mi placa. Bine, in ce priveste harissa (pasta de ardei - Tunisia) prefer sa ma abtin. :D Dar nu pentru ca n-ar fi buna insa e atat de iute incat e imposibil de mancat fie si un varf de cutit. In fine, sa revenim la reteta de azi. Cum spuneam, e vorba de o salata de vinete , mai degraba crema/pasta de vinete foarte apreciata si foarte populara in tarile arabe. Gustul specific este dat de tahini (pasta de susan) fara de care Baba Ghanoush n-ar fi decat o banala salata de vinete. De fapt n-ar fi Baba Ghanoush ci doar o banala salata de vinete. :) :) Eu mi-am facut singura si pasta de susan, pentru ca in Tg.Mures nu am gasit in niciun magazin tahini gata preparat. Poate n-am stiut eu unde sa caut, insa in majoritatea magazinelor m-am uitat.

 

INGREDIENTE

  • -2 vinete mijlocii (cam 600 g)
  • -2 linguri pasta tahini
  • -2-3 linguri ulei de masline
  • -zeama de lamaie (cam 2 linguri am pus eu)
  • -1 catel usturoi
  • -1/2 lingurita chimen
  • -sare dupa gust
  • -patrunjel verde (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba ghanoush:

Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga zeama. 

Pentru a prepara tahini, avem nevoie de o punguta de 100 g susan. Susanul se pune in tigaia de teflon si se rumeneste foarte putin, atat cat sa nu ramana alb ci sa fie putin auriu. Se pune apoi intr-un vas, se adauga putin ulei de masline si se mixeaza cu blenderul vertical pana devine pasta.

Vinetele scurse si racite se mixeaza tot cu blenderul vertical pentru a deveni o pasta fina si cremoasa. Se amesteca cu tahini, se adauga uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul, chimenul, sarea si se amesteca bine.

Simplu si delicios. Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Baba ghanoush-0
Baba ghanoush-1
Baba ghanoush-2
Baba ghanoush-3

COMENTARII (18)

mamaieelena

mamaieelena 1

19.11.2013, 17:45

Criss

Criss 1

20.11.2013, 13:34

Multumesc dragelor.

Criss

Criss 1

20.11.2013, 13:35

Simona, nici ai mei n-au fost prea incantati. Copilul meu a gustat si a strambat din nas. Sotul a mancat dar el in general nu face mofturi, mananca ce-i pun in farfurie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!