Baby Corn si andive cu somon pe pat de rucolla

de nico15 in Somon, 7 Noi 2010 | 2841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan Baby Corn
  • 1 andiva mai mare
  • 500-750 gr de somon
  • 1 1/2 punga de rucola
  • 4 cepe rosii
  • 450-500 gr de castraveti acri
  • sare, piper, ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baby Corn si andive cu somon pe pat de rucolla:

Reteta se executa in doua etape, prima etapa se iau aproximatic 500 gr de somon si se taie foarte fin, se iau castraveti acri si se taie in cubulete mici si se adauga peste somon, separat se taie si ceapa rosie foarte fin si se amesteca bine, punandu-se un pic de ulei de masline. Dupa ce andivele au fost spalate si sterse cu grija, se umplu cu respectiva compozitie. Andivele se aseaza pe un pat de rucolla care a fost in prealabil stropit cu un dresing de ulei de masline cu zeama de la o lamaie.

Etapa a doua: Baby corn-ul(mini porumb) se invelesc in somon si se aseaza printre andive. Separat se face un dressing cald care se va adauga atat pe andive cat si pe somonul care inveleste porumbul compus din:

50 gr de praz taiat foarte fin
20 ml de cognac
100 ml de smantana lichida
100 gr de blue cheese(branza cu mucegai)

Se taie prazul foarte fin si se caleste intr-o lingura de ulei de masline, cand devine moale si lucios se adauga coniac-ul lasandu-se sa fiarba pana iese taria alcool-ului, dupa care se adauga smantana si branza, continandu-se fierberea pana devine mai consistent dressing-ul ca textura, acesta se va adauga pe preparatele de baza foarte putin restul fiind pus in boluri, fiecare putandu-se servi, acest dressing l-am invatat de la prietena mea Liliana de la Focsani.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baby Corn si andive cu somon pe pat de rucolla 61229
retete culinare - Baby Corn si andive cu somon pe pat de rucolla 61231

COMENTARII (4)

Dana Cristea - pusikmea 1

07.11.2010, 14:53

vanilla 1

09.11.2010, 18:04

foarte gustos!!!

monik80 1

19.03.2015, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21