Bacalao a la Riojana

de vik in Peste, 29 Iun 2010 | 5381 vizualizari

 

Cod cu sos de legume

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati file de cod
  • ulei de masline pentru prajit
  • 3linguri de ulei pentru salsa
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • pentru salsa riojana:
  • 1/2 ardei rosu si 1/2 ardei verde  decojit
  • 1 ceapa mica
  • 2 rosii decojite si fara samburi
  • 1 dinte de usturoi curatat de coaja si feliat subtire
  • piper si sare dupa gust
  • 20 ml vin rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacalao a la Riojana:

pestele se scurge de apa cu servetele de bucatarie.

se sareaza, pipereaza si se dau prin faina si oul batut, apoi se prajesc in ulei de masline , la foc moderat.

salsa:

se caleste ceapa cu uleiul de masline, se adauga usturoiul feliat si apoi  ardeiul si rosiile taiate cubulete, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc moderat pana cand uleiul se ridica deasupra sosului(aproximativ 15 minute)

La final se adauga vinul si se lasa sa mai fiarba inca 10 minute la foc mic.

 

TIPS-URI

1

Se prepara intai salsa si apoi fileul de peste.Vinul in salsa e optional.

COMENTARII (9)

lia maria

lia maria 1

30.06.2010, 09:25

Bine ai venit ! si la cat mai multe retete.
Codul este delicios

vik

vik 1

30.06.2010, 12:32

Multumesc pentru asa o primire calduroasa.

mihaelar63

mihaelar63 1

28.10.2011, 09:22

La multi ani !!!
Sanatate si de tot binele sa ai parte
Te mai asteptam cu retete originale

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!