Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)

de cristeena20 in Peste, 15 Apr 2013 | 2813 vizualizari

 

In Portugalia pestele cod (bachalau) este un mit. Cred ca exista peste o suta de retete cu acest tip de peste care vine din Norvegia uscat si sarat. Am avut ocazia sa mananc unele si sa invat sa gatesc , si pot zice ca sunt deosebite. Aceasta reteta am facut-o azi pentru prima data, dar de mancat am mai mancat. Pot zice ca este..divina. Mi-a iesit mai buna ca a portughezilor:)

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cod (desarat si inmuiat)
  • 2 cepe mari
  • ulei de masline
  • 3 cani de lapte
  • foi de dafin
  • piper, sare
  • 1 cutie de sos bechamel
  • 1/2 cutie smantana dulce
  • 150 gr cascaval razuit
  • branza parmezan razuita
  • 7-8 cartofi
  • frunze de coriandru
  • 1/2 pahar vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor):

- Codul trebuie sa fie desarat si inmuiat in apa cel putin 2 zile, pana cresc bucatile in grosime. Il punem la fiert in lapte cu o foaie de dafin si frunze de coriandru. Nu adaugam sare.Lasam sa fiarba cca 10 minute , apoi il scoatem. Curatam de piele si oase si il maruntim cu mana. 

- Separat intr-o tigaie calim ceapa care a fost taiata solzisori . Calim la foc mic cu ulei de masline si putina sare, pana devine translucida. Mai punem o foaie de dafin si adaugam putin vin alb.Adaugam pestele maruntit peste ceapa si mai lasam la foc mic impreuna cca 5 minute., amestecand mereu.

- Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete. Ii prajim in baie de ulei incins , iar cand sunt rumeni ii scoatem intr-un bol.

- Peste cartofi punem pestele cu ceapa, amestecand cu grija si adaugam piper. Punem sos bechamel si smantana dulce, cascavalul razuit si punem intr-un vas  la gratinat in cuptor.Mai punem deasupra putin sos bechamel si parmezan ras. Peste cca 25-30 minute, cand este rumen deasupra si a prins o crusta stingem.

- Servim cu salata si vin rose sau alb.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219864
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219865
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219866
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219867
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219868
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219869
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219871
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219872
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219873
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219874
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219876
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219877
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219878
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219880
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219882
retete culinare - Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor) 219883

COMENTARII (15)

Alina26 1

15.04.2013, 20:20

Rocsi 1

15.04.2013, 22:12

Sim0na 1

16.04.2013, 12:12

Place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S