Baclava

de kryky_55 in Prajituri, 6 Iun 2009 | 8730 vizualizari

 

Reteta turceasca....greceasca , va las pe voi sa hotarati fiindca eu m-am pierdut de mult in detalii :)) , insa va spun ca e foarte buna!merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame foi de placinta
  • 150 grame unt topit
 Umplutura :
  • 400 grame nuca macinata sau taiata marunt
  • 50 grame zahar
  • 1 lingurita scortisoara 
Sirop : 
  • 200 grame zahar
  • 280 ml apa
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 2 linguri miere
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Amestecati toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol.


Ungeti tava cu unt si puneti 5 foi de placinta una peste alta ,fiecare foaie in parte vine unsa cu unt topit.


Puneti 1/3 din umplutura rezultata peste foi dupa care adaugati alte 3 foi de placinat(nu uitati sa ungeti cu unt fiecare foaie in parte),puneti din nou amestecul de nuca ,deasupra puneti inca 2 foi de placinta si din nou amestecul de nuca ramas iar la final puneti 7-8 foi de placinat.


Portionati ultimul strat de foi de placinte dupa bunul plac(numai stratul de la suprafata) dupa care stropiti cu putina apa si dati la cuptor pentru 15 minute la 190 de grade apoi scadeti temperatura la 14o si mai lasati asa inca 20 de minute.


Dupa ce ati scos baclavaua din cuptor lasati sa se raceasca putin ,timp in care faceti siropul: fierbeti toate ingredientele pentru sirop ianafar de miere pentru 6-8 minute dupa care adaugati si mierea si mai fierbeti pentru 5 minute la foc domol,apoi turnati uniform peste baclava siropul.Lasati baclavaua deoparte pentru cateva ore ca sa absoarba siropul apoi e gata de servit..

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baclava 4202
retete culinare - Baclava 4203
retete culinare - Baclava 4204
retete culinare - Baclava 4205
retete culinare - Baclava 4206
retete culinare - Baclava 4207
retete culinare - Baclava 4208

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (4)

Bucataras 1

06.06.2009, 08:00

Rezolvat!

kryky_55 1

06.06.2009, 13:09

multumec muuult bucataras!
te invit la o baclava !

gaby_gabytza 1

20.09.2011, 20:21

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!