Baclava

de iry-gabriela in Dulciuri, 21 Feb 2012 | 3702 vizualizari

 

...mi-am dorit de mult sa fac aceasta reteta si in sfarsit am reusit....este foarte gustoasa dar de preferat de mancat a doua zi ca sa intre foarte bine siropul in ea ...eu nu am mai avut rabdare si am mancat 2 bucati pe nerasuflate si asept sa se faca dimineata sa mai mananc .....

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinte,
  • 500g nuci macinate  ,
  • 200g unt ,
  • 1/2 de zahar ,
  • 2 linguri de miere de albine,
  • 2 lingurite de scortisoara macinata ,
  • 500ml apa
  • zeama de la o lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Pentru inceput amestecam nuca macinata cu scortisoara.    

Se impart foile in trei parti egale si se unge fiecare foaie cu unt topit pe ambele parti, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Dupa ce am terminat  cu prima parte de foi turnam jumatate din compozitia de nuci si se procedeaza la fel cu celelalte foi. Dupa ce terminam de asamblat baclavaua, o taiem bucati  cu un cutit foarte bine ascutit, dupa preferinta, apoi o introducem la cuptor ,la foc mediu pentru 35 de minute.   

Intre timp preparam siropul din apa, zahar, miere si zeama de lamaie si se fierbe la foc mic pana se topeste zaharul.

Dupa ce s-a copt baclavaua se toarna siropul fierbinte si uniform pe toata suprafata baclavalei si o lasam sa se racoreasca foarte bine. 

Sa aveti pofta la baclava!

TIPS-URI

1

scortisoara ii da baclavalei un gust special

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

23.02.2012, 10:08

si eu vreau o bucatita

iry-gabriela 1

23.02.2012, 19:38

am facut-o prima oara si sunt multumita

onuka87 1

16.11.2012, 13:55

vrem si noi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca si visine