Baclava

de madi_marin in Prajituri, 15 Mar 2014 | 2722 vizualizari

 

O reţetă simplă , aşa cum v-am obişnuit. E delicioasă ! Se prepară repede şi se mănâncă şi mai repede!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă proaspete (500 g)
  • 250 g nucă măcinată
  • 80 g zahăr
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 100 g unt
  • Sirop :
  • 400 g zahăr
  • 300 ml apă
  • 1 felie de lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se încinge cuptorul.

Untul se topeşte până devine lichid.

Nuca măcinată nu foarte fin se amestecă cu cele 80 g zahăr şi coaja de lămâie.

Se întind foile pe masa de lucru. Se unge prima foaie nu foarte mult cu unt topit, cu ajutorul unei pensule, apoi se presară cam o mână de nucă măcinată cu zahăr şi coajă de lămâie. Se rulează pe sucitor ( acesta trebuie să fie cât mai subţire). Se înfăşoară în cea de-a doua foaie, apoi se strânge de la ambele capete în acelaşi timp, aducându-se spre mijlocul sucitorului, obţinându-se un rulou. Astfel foile se vor încreţi şi vor avea un aspect frumos. Se fac rulouri de câte două foi , una cu nuca, una simplă şi neunsă până ce se termină toate foile. Se pun în tava unsă cu unt topit, iar deasupra se ung cu restul de unt rămas şi se dau la cuptor pentru 30 de minute, sau până capătă o culoare aurie. Se dau la răcit.

Se pregăteşte siropul din apă, zahăr , felia de lămâie şi esenţa. Se lasă la foc mic până se îngroaşă şi scade.Se răceşte.

Rulourile răcite se taie la dimensiunea dorită, apoi se toarnă siropul răcit printre ele. Se lasă să se pătrundă cam o jumătate de oră, după care desertul se poate servi.

Poftă bună!

 

COMENTARII (35)

Lau 1

16.03.2014, 16:41

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 22:41

o adooor

Bya Ralu 1

25.03.2015, 01:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D