Baclava

de Studenta_la_cratita in Prajituri, 24 Mar 2014 | 2184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placintă Bella
  • 600 g nucă măcinată
  • 4 linguri zahar
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 pachet unt
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apa
  • 2 căni (400 g) zahăr
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 4-5 linguri miere
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se topește untul în cuptorul cu microunde (1 minut și jumătate la 800 w).

Nuca măcinată, cele 4 linguri zahăr și lingurița de scorțișoară se amestecă într-un castron. Se pune o foaie de copt în tavă. Se unge cu o pensulă foaia de copt. Se așează 3 foi (se unge cu unt fiecare foaie). Se pun 2-3 linguri de umplutură. Se așează o foaie, se unge cu unt, iar se pun 2-3 linguri umplutură, și așa până se termină umplutura. Deasupra se pun tot 3 foi, unse fiecare în parte cu unt. Pe deasupra se unge cu unt. Se dă 10 minute la frigider și apoi se taie cu un cuțit bine ascuțit în pătrățele sau romburi.

Se introduce tava în cuptorul încins. Se lasă la cuptor 30 minute, la foc mic, apoi se dă 5 minute la foc mare, să se rumenească.

Cât timp se coace prăjitura, se prepară siropul. Se pune la fiert apa cu zahărul, când începe să fiarbă, se adaugă mierea. Se mai lasă puțin și se adaugă sucul de lămâie. După ce a fiert și s-au topit bine mierea și zahărul, se dă deoparte și se adaugă esențele.

Se scoate tava din cuptor și se adaugă siropul fierbinte cu ajutorul unui polonic.

Se lasă la temperatura camerei minin 3 ore (3 ore luuuuuuungi), pentru a-și trage siropul. Poftă bună!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Baclava-0
Baclava-1
Baclava-2
Baclava-3

COMENTARII (8)

Florentina_Cristina

Florentina_Cristina 1

25.03.2014, 08:21

foarte buna

Studenta_la_cratita

Studenta_la_cratita 1

25.03.2014, 17:49

Multumesc

Valclaudia

Valclaudia 1

07.06.2014, 07:31

daaaa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24