Baclava

de noiinbucatarie in Prajituri, 31 Mar 2016 | 1178 vizualizari

 

Un dulce turcesc foarte bun, pe care il fac cu drag de fiecare data. Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/baclava/

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 500 g nuca faramitata mai mare
  • 350 g zahar
  • 200 g ulei sau unt topit
  • 1/2 zeama de lamaie.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se lasa foile de placinta la dezghetat.

Se lucreaza pe fiecare foaie de placinta in parte. Ungem foia toata de placinta cu unt topit sau cu ulei si presaram nuca maruntita. La un capat punem nuca pe toata suprafata, la celalalt lasam doar ulei sa se prinda bine foile intre ele.

Ne folosim de o tija subtire( eu am folosit o andrea lunga de crosetat pe care am infasuat-o cu folie de aluminiu). Incepem din capatul foii unde am presarat nuca si rulam toata foaia. O strangem cu ambele maini la jumatatea tijei ca in imaginea de mai jos si o scoatem de pe tija apoi. Va ramane ca un rulou.

Acceasi procedura o folosim pentru fiecare foaie de placinta.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem rulourile de baclava. Le dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca usor. Nu trebuie tinute foarte mult la cuptor. Cand sunt gata le portionam cu un cutit cu lama bine ascutita ca sunt putin crocante.

Intre timp pregatim un sirop din zahar si 200 ml apa. Il punem pe foc si lasam pana cand se ingroasa. Adaugam zeama de la lamaie si turnam peste baclavaua calda. Lasam la racit. Este unul dintre cele mai bune deserturi!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti, puteti folosi si migdale.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baclava 436136
retete culinare - Baclava 436137
retete culinare - Baclava 436138
retete culinare - Baclava 436140
retete culinare - Baclava 436141
retete culinare - Baclava 436142
retete culinare - Baclava 436143

COMENTARII (18)

noiinbucatarie 1

01.04.2016, 21:08

Camelya 1

04.04.2016, 15:21

Vaiii, salivez!

noiinbucatarie 1

04.04.2016, 15:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D