Baclava

de MotanLaOale in Prajituri, 7 Apr 2016 | 1262 vizualizari

 

Este o minunatie de prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 500g nuci
  • 200g unt 82% grasime
  • 300g zahar
  • 100g miere
  • 1 lamaie
  • 2 linguri scortisoara
  • 1 lingura nucsoara
  • 500ml apa
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Foile se lasa la dezghetat.

Nuca se prajeste putin, se sufla de coji si se lasa la racit.

Rece se macina, fin sau mai mare, si se amesteca cu scortisoara si nucsoara. Eu am macinat-o fin din cauza de mafturosi.

Eu am avut 12 foi in pachet si am zis sa fac 5 straturi impartind foile asa: 3, 2 ,2, 2, 3 si impartind nuca in 4.

Untul se topeste si se lasa la racit.

Se ia o tava de marimea foilor si se unge cu unt topit cu o pensula.

Se ia prima foaie si se pune in tava.

Se unge cu unt si se pune a doua foaie si apoi a treia foaie unsa cu unt.

Se presara un strat de nuca si se niveleaza.

Peste nuca se pune o foaie, se unge cu unt, se pune a doua foaie si se unge cu unt.

Se presara un strat de nuca si se niveleaza.

Se continua cu cate doua foi unse cu unt si stratul de nuca.

Deasupra se pun trei foi unse cu unt.

Cu un cutit ascutit se taie patrate, portionand toata tava.

Se unge bine cu unt si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

Se pune apa pe foc, se adauga zaharul si se fierbe pana devine un sirop.

Se lasa la racit 15-20 minute si se adauga mierea si zeama de la o lamaie.

Cand este rumenita frumos se scoate tava din cuptor si se toarna tot siropul in tava uniform pe toata suprafata.

Se lasa la racit si siropul sa fie tras de prajitura.

Se taie rece si se poate orna cu fistic sau nuca.

Pofta Buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Baclava-0
Baclava-1
Baclava-2
Baclava-3
Baclava-4
Baclava-5
Baclava-6
Baclava-7
Baclava-8
Baclava-9
Baclava-10
Baclava-11
Baclava-12
Baclava-13
Baclava-14
Baclava-15
Baclava-16
Baclava-17
Baclava-18

COMENTARII (32)

Catalina L

Catalina L 1

11.05.2016, 17:54

excelente

MotanLaOale

MotanLaOale 1

11.05.2016, 19:22

ancutsa

ancutsa 1

05.06.2016, 20:06

Arata delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24