Baclava cu doua feluri de nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 15 Mai 2016 | 3414 vizualizari

 

Delicioasa :x

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta din comert
  • 50 ml ulei
  • 400 gr. nuca macinata
  • 150 gr. zahar

Siropul:

  • 200 gr. zahar
  • 400 ml apa plata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom

Decor:

  • 100 gr. nuca de cocos
  • jumatati de miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu doua feluri de nuca:

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Foile de placinta, la temperatura camerei, se desfac din ambalaj.

Asezam prima foaie in tava, o ungem cu ulei, aseza cea de-a doua foaie, din nou ungem cu ulei, si tot asa pana suprapunem 5 foi.

Presaram nuca macinata, apoi 150 gr. zahar tos, dupa care acoperim stratul de nuca cu restul foilor unse cu ulei.

Portionam baclavaua dupa inspiratie sau preferinta, apoi asezam pe fiecare bucatica de baclava cate o jumatate de miez de nuca, peste care presaram in ploaie fulgii de nuca de cocos si dam tava la cuptor pentru 20 minute.

Siropul se prepara astfel:

-punem apa cu zaharul la foc mic, amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam zaharul vanilat si esenta de rom si lasam siropul la racorit pana se scurg cele 20 minute.

Scoatem baclavaua din cuptor, turnam siropul fierbinte peste intreaga suprafata.

Lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu doua feluri de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

Rahela Velicu 1

16.05.2016, 09:15

dulce bun!!

mamaieelena 1

18.05.2016, 23:34

simona72 1

27.05.2016, 22:42

Ador baclavaua! Faina ideea sa pui nuca de cocos!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spuma de mure