Baclava cu nuca

de izulika in Dulciuri, 5 Feb 2013 | 6565 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de foi pentru placita (linco)
  • 400 g miez de nuca
  • 230 g unt
  • 2 linguri scortisoara
  • 60 g zahar
  • 300 ml apa
  • 300 g zahar
  • 6 linguri miere
  • sucul de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu nuca:

Sirop

Apa si zaharul se pun intr-o cratita pe foc si se lasa sa fiarba aproximativ 25 de minute dupa care se adauga sucul de lamaie si se mai lasa inca 5-10 minute, se da deoparte sa se racoreasca apoi se adauga mierea de albine si se amesteca.

Umplutura

Miezul de nuca macinat se amesteca cu zaharul si scortisoara.

Untul se topeste, ungem o tava cu unt punem prima foaie, iarasi ungem cu unt cu ajutorul unei pensule pentru patiserie. Repetam procedeul pana la a 10a foaie, adaugam primul strat de nuca, apoi inca 6 foi unse cu unt fiecare in parte, nuca, alte 6 foi, nuca si inca 4 foi. Ultima foaie se unge din abundenta cu unt apoi se da tava la rece in jur de o ora.

Dupa ce am scos tava de la frigider se taie patratele, se mai unge odata cu untul ramas, apoi se da la cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste frumos. Se scoate si se pune peste ea siropul rece. Dupa ce s-a racit se pune la frigider pana a 2 a zi.

 

RETETA IN IMAGINI

Baclava cu nuca-0
Baclava cu nuca-1
Baclava cu nuca-2

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

05.02.2013, 16:17

mmmmmm buna ,buna vreau si eu

Bunica 1

05.02.2013, 17:20

Si iar si iar pana se termina,Ina. Ti-a iesit foarte bine!

simona72 1

06.02.2013, 14:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04