Baclava cu nuca

de izulika in Dulciuri, 5 Feb 2013 | 12261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de foi pentru placita (linco)
  • 400 g miez de nuca
  • 230 g unt
  • 2 linguri scortisoara
  • 60 g zahar
  • 300 ml apa
  • 300 g zahar
  • 6 linguri miere
  • sucul de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu nuca:

Sirop

Apa si zaharul se pun intr-o cratita pe foc si se lasa sa fiarba aproximativ 25 de minute dupa care se adauga sucul de lamaie si se mai lasa inca 5-10 minute, se da deoparte sa se racoreasca apoi se adauga mierea de albine si se amesteca.

Umplutura

Miezul de nuca macinat se amesteca cu zaharul si scortisoara.

Untul se topeste, ungem o tava cu unt punem prima foaie, iarasi ungem cu unt cu ajutorul unei pensule pentru patiserie. Repetam procedeul pana la a 10a foaie, adaugam primul strat de nuca, apoi inca 6 foi unse cu unt fiecare in parte, nuca, alte 6 foi, nuca si inca 4 foi. Ultima foaie se unge din abundenta cu unt apoi se da tava la rece in jur de o ora.

Dupa ce am scos tava de la frigider se taie patratele, se mai unge odata cu untul ramas, apoi se da la cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste frumos. Se scoate si se pune peste ea siropul rece. Dupa ce s-a racit se pune la frigider pana a 2 a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

05.02.2013, 16:17

mmmmmm buna ,buna vreau si eu

Bunica 1

05.02.2013, 17:20

Si iar si iar pana se termina,Ina. Ti-a iesit foarte bine!

simona72 1

06.02.2013, 14:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava