Baclava cu Nuttela si nuca

de Krystyan Trendy in Prajituri, 27 Noi 2013 | 1687 vizualizari

 

16 felii de baclava

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 pachet pe unt
  • 1 cutie de Nutella
  • 300 g miez de nuca
  • 200 g miere
  • 1 l apa
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu Nuttela si nuca:

Intai eu prepar crema :

Miezul de nuca se coace putin in cuptor .

Cu ajutorul unui sucitor se farama miezul de nuca copt.

Se amesteca miezul de nuca cu crema de ciocolata Nutella.

Foile de placinta se ung cu unt ,apoi intre foi intindem uniform crema .

Punem tava cu baclava in cuptor cam 20-30 minute .

Intre timp, preparam siropul :

Punem apa cu zaharul si cu esenta de migdale la fiert .Dupa ce a clocotit apa,inchidem flacara de la aragaz si adaugam mierea amestecand continuu.

Sirorul il turnam peste baclava atunci cand baclavaua s-a rumenit usor.

Inchidem cuptorul si lasam baclavaua putin in cuptor ca sa isi incorporeze siropul.

Dupa ce se mai racoreste,se taie felii si se aseaza frumos pe un platou sau pe farfurie intinsa.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Baclava cu Nuttela si nuca-0
Baclava cu Nuttela si nuca-1
Baclava cu Nuttela si nuca-2
Baclava cu Nuttela si nuca-3
Baclava cu Nuttela si nuca-4

COMENTARII (21)

merisor 1

27.11.2013, 17:55

Baclava nu am facut pana acum. Tare bine ti-a iesit!

Bunica 1

27.11.2013, 18:31

Baclavaaaaaaaaaa!Ce buna!

nadea68 1

27.11.2013, 21:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04