Baclava cu Nuttela si nuca

de Krystyan Trendy in Prajituri, 27 Noi 2013 | 4359 vizualizari

 

16 felii de baclava

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 pachet pe unt
  • 1 cutie de Nutella
  • 300 g miez de nuca
  • 200 g miere
  • 1 l apa
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu Nuttela si nuca:

Intai eu prepar crema :

Miezul de nuca se coace putin in cuptor .

Cu ajutorul unui sucitor se farama miezul de nuca copt.

Se amesteca miezul de nuca cu crema de ciocolata Nutella.

Foile de placinta se ung cu unt ,apoi intre foi intindem uniform crema .

Punem tava cu baclava in cuptor cam 20-30 minute .

Intre timp, preparam siropul :

Punem apa cu zaharul si cu esenta de migdale la fiert .Dupa ce a clocotit apa,inchidem flacara de la aragaz si adaugam mierea amestecand continuu.

Sirorul il turnam peste baclava atunci cand baclavaua s-a rumenit usor.

Inchidem cuptorul si lasam baclavaua putin in cuptor ca sa isi incorporeze siropul.

Dupa ce se mai racoreste,se taie felii si se aseaza frumos pe un platou sau pe farfurie intinsa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu Nuttela si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Merisor 1

27.11.2013, 17:55

Baclava nu am facut pana acum. Tare bine ti-a iesit!

Bunica 1

27.11.2013, 18:31

Baclavaaaaaaaaaa!Ce buna!

nadea68 1

27.11.2013, 21:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Baclava