Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork

de JustLoveCookin in Porc, 28 Dec 2010 | 2210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg umar de porc,
  • 4 mere mici,
  • o mana de parmezan,
  • 2-3 feliute de bacon,
  • cateva linguri ulei masline,
  • 800 ml vin alb/rosu sec,
  • sare,
  • piper,
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork:

Intai de toate trebuie sa alegem o bucata de umar de porc.Muschiul e prea dur si nu vom obtine o carnita delicata.Eu am rugat-o pe tanti de la macelarie sa imi “deschida” bucata de carne.Puteti sa o faceti si acasa foarte bine.Aveti nevoie doar de un cutit foarte bine ascutit.Pe blog am atasat 2 video cu explicatii pentru "deschidere" si pentru legare.Nu cred ca pot sa fac asta si aici,asa ca ori dati un ochi pe blog,ori cautati un video care sa explice "the roll cutting" si unul "tying a roast".Ok pana aici!

Am frecat bine carnea cu sare si piper pe ambele parti,astfel incat topindu-se sa patrunda bine.

Am curatat de coaja 2 mere mici si le-am taiat intai in sferturi,apoi feliute.

La fel am facut si cu parmezanul.L-am taiat feliute foarte subtiri.

Am intins bucata de carne, peste ea 2 felii de bacon,apoi merele, iar la urma parmezanul.

Am rulat strans,apoi am legat(ca in video).

Dupa ce am legat animalul,l-am pus intr-o oala cu cateva linguri de ulei de masline incins,cu diametrul aproape egal lungimii bucatii de carne.Apoi am prajit-o bine pe toate partile.Etapa asta “sigileaza” sucul carnii inauntru.Cand a fost bine prajita,am turnat deasupra vinul.Eu am folosit un vin alb sec,de calitate.Insa puteti folosi si rosu,culoarea sosului va fi mult mai atragatoare.Mie mi-a parut rau ca nu am pus vin rosu tocmai pentru culoare.Gustul…Divin!

L-am lasat pe foc mic,intorcandu-l din cand in cand,timp de 2-3 ore.Depinde de marimea bucatii de carne,a mea a avut 1 kg.

In ultimele 5-10 minute curatam alte 2 mere mici,le taiem feliute si le punem in oala.Lasam cateva minute,pana devin “sfaramabile” cu furculita.Ne punem deci pe fapte si le sfaramam cu furculita.Lasam pana la racirea completa.Orice roast se taie rece,daca vrem sa obtinem felii drepte si frumoase.Carnea calda tinde sa se sfarame,sa alunece si nu o veti putea felia frumos.

Cand s-a racit,scoatem carnea,indepartam ata,si o feliem.Dispunem feliile in oala,peste sosul de mere,si inainte de a servi,le incalzim.

Eu am facut-o lata din nou,am pozat din greu timp de 30 minute,apoi am mancat.Cand m-am asezat la calculator am observat cardul aparatului tantos introdus.E a doua oara cand mi se intampla,aparatul nu ma anunta ca nu am card in el,cata greutate pe umerii mei

Am reusit sa pozez (prea tarziu) 2 feliute amarate dintr-un capat,tot ce mai ramasese din ditamai animalul.Restul feliilor au aratat minunat,va asigur.Iar gustul e just heavenly…Multi fug de combinatii de fructe si carne,insa nu stiu ce pierd.Puteti incerca cu o bucata mai mica de carne.Veti vedea ca nu o sa va para rau.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork-0
Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork-1
Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork-2
Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork-3

COMENTARII (26)

Ubulika 1

29.12.2010, 19:11

Cris2711 1

29.12.2010, 19:14

Sarbatori fericite,mersi pentru urari

MotanLaOale 1

30.12.2010, 12:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04