Bagheta

de Miha in Piine, 23 Ian 2012 | 3619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 250 ml apa
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita miere
  • 10 g drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bagheta:

Am preparat aluatul la masina de paine, programul de framantare + dospire.

In cuva masinii de paine se pune faina si sarea. Drojdia amestecata cu zaharul si mierea, se dizolva in putina apa calduta. Se toarna peste faina, adaugam restul de apa si uleiul. Se framanta un aluat elastic si omogen.

Scoatem aluatul pe masa unsa cu ulei si-l impartim in 3 parti egale (sau 4, in functie de marimea tavii)

Fiecare bucata de aluat o intindem cu mana pana ii dam o forma dreptunghiulara. Impaturim dreptunghiul pe lungime, astfel incat sa acopere 3/4 din suprafata. Lipim marginea apasand usor cu degetele, apoi din partea dublata incepem sa rulam, dand aluatului forma de sul. Sulul astfel format il intindem apoi cu mana (prin rulare cu palmele) pana ajunge la dimensiunea tavii.

In tava tapetata cu hartie de copt punem prima bagheta. Indoim putin hartia, astfel incat sa facem o margine. Repetam operatiunea dupa fiecare bagheta in parte. Lateralele le vom sustine cu 2 cutii de carton, de la folia de aluminiu sau cea alimentara. Astfel baghetele vor creste numai in inaltime, nu si in latime.

Cine are forma speciala de copt baghete va sari peste aceasta operatiune. :)

Acoperim tava cu folie alimetara si lasam vreo jumatate de ora la crescut. Le-am uns cu galbenus de ou desfacut cu 2 linguri de lapte, am crestat din loc in loc cu un forfece de bucatarie si am dat tava la cuptor la foc mediu pentru cca 25 de minute, pana s-au rumenit frumos.

Sursa de inspiratie

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bagheta 141996
retete culinare - Bagheta 141997
retete culinare - Bagheta 141998
retete culinare - Bagheta 141999

COMENTARII (63)

VERONICA2607 1

15.03.2012, 19:01

super bune

jolygina 1

20.08.2012, 22:34

foarte bune ,asa merge fara forma de baghete

MOKUSKA 1

24.06.2014, 16:39

ohh ce frumoase sunt! mie mi-e frica sa fac paine, nu ma intreba de ce..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S