Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Pentru ca a fost weekend ne-am delectat cu o reteta de baghete cu ierburi uscate,care se fac foarte simplu si rapid in casa si care pot fi savurate alaturi de o mancarica buna.Reteta am vazut-o la Paprika TV in emisiunea unei fete Lorraine si mi s-a parut usoara si mai mult curiozitatea m-a impins sa o incerc si eu.
Am amestecat toate ingredientele si am framantat cam 5 minute aluatul,s-a format o bila pe care eu am impartit-o in 20 parti egale (se poate si mai putin daca vreti baghete mai mari),o parte din ele le-am facut simple si o parte impletite.
Pentru cele impletite,am rulat aluatul sub forma de baton si apoi am crestat pe mijloc (nu chiar de sus ,ci putin mai jos) si apoi am impletit cele 2 bucati de aluat. Dupa ce am format baghetele le-am pus pe o tava tapetata cu hartie de copt FINO,am pus peste ele o folie alimentara stropita in prealabil cu ulei (pentru ca baghetele sa nu se lipeasca de folie) si le-am lasat 20 min la dospit intr-un loc cald,apoi dupa ce s-au umflat atat cat imi doream eu (se pot lasa si mai mult dar eu ,ma grabeam) le-am uns cu ulei de masline si apoi le-am ornat cu ierburi uscate si sare mare inainte de a le da la la cuptorul in prealabil incins pentru 15-20 minute…pana s-au rumenit.
Simplu si de efect, merita sa incercati si voi….
Pofta mare!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult