Baghete cu ierburi

de papabundetot in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2013 | 825 vizualizari

 

Pentru ca a fost weekend ne-am delectat cu o reteta de baghete cu ierburi uscate,care se fac foarte simplu si rapid in casa si care pot fi savurate alaturi de o mancarica buna.Reteta am vazut-o la Paprika TV in emisiunea unei fete Lorraine si mi s-a parut usoara si mai mult curiozitatea m-a impins sa o incerc si eu.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 650 o lingurita de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml apa
  • ulei de masline
  • ierburi uscate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu ierburi:

Am amestecat toate ingredientele si am framantat cam 5 minute aluatul,s-a format o bila pe care eu am impartit-o in 20 parti egale (se poate si mai putin daca vreti baghete mai mari),o parte din ele le-am facut simple si o parte impletite.

Pentru cele impletite,am rulat aluatul sub forma de baton si apoi am crestat pe mijloc (nu chiar de sus ,ci putin mai jos) si apoi am impletit cele 2 bucati de aluat. Dupa ce am format baghetele le-am pus pe o tava tapetata cu hartie de copt FINO,am pus peste ele o folie alimentara stropita in prealabil cu ulei (pentru ca baghetele sa nu se lipeasca de folie) si le-am lasat 20 min la dospit intr-un loc cald,apoi dupa ce s-au umflat atat cat imi doream eu (se pot lasa si mai mult dar eu ,ma grabeam) le-am uns cu ulei de masline si apoi le-am ornat cu ierburi uscate si sare mare inainte de a le da la  la cuptorul in prealabil incins pentru 15-20 minute…pana s-au rumenit.

Simplu si de efect, merita sa incercati si voi…. 

Pofta mare!

 

COMENTARII (3)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:45

Mmmm ce bune!

Alina26 1

14.06.2013, 20:57

foarte bune!!!!

MotanLaOale 1

15.06.2013, 18:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D