Baghete cu portocale si ciocolata

de nyana in Prajituri, 24 Dec 2009 | 2680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100g ciocolata amaruie
  • 200g unt moale
  • 300g faina
  • 100g zahar
  • 200g nuci macinate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 ou
  • 1galbenus
  • coaja rasa de portocala
  • glazura neagra dr Oetker
  • ornamente colorate
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu portocale si ciocolata:

Pentru aluat, se topeste ciocolata amaruie in bain-marie. Se lasa sa se racoreasca putin si se amesteca intr-un castron cu untul moale; se adauga faina, zaharul, scortisoara, nucile macinate, oul,galbenusul si coaja de portocala rasa. Se framanta un aluat moale. Se incinge cuptorul la 180 grade, se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt. Se intinde o foaie de aluat dreptunghiulara(30x40cm), din care se taie apoi cca 50 fasii lungi de 10 cm; se aseaza pe tavi si se preseaza putin cu furculita ca sa ia nastere niste striatii. Se coc 10-12 minute. Se lasa sa se raceasca. Pentru ornat, se pune plicul de glazura intr-un vas cu apa fierbinte si se toarna peste bastonase apoi punem peste glazura ornamentele colorate. POFTA BUNA

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baghete cu portocale si ciocolata 12456
retete culinare - Baghete cu portocale si ciocolata 12457
retete culinare - Baghete cu portocale si ciocolata 12458

COMENTARII (1)

JamieO 1

24.12.2009, 11:50

faiv furculition de la mine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

pe 29.09 la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27