Baghete cu ricotta

de MyFancyCake in Piine, 2 Iun 2011 | 2179 vizualizari

 

Pufoasa, cu gust fresh si dulceag, este absolut delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 550 gr. faina
  • 2 lingurite sare
  • 60 ml ulei masline
  • 250 gr. Ricotta
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu ricotta:

Intr-un bol mic amestecam pliculetul de drojdie cu zaharul si cu 125 ml apa. Lasam amestecul la dospit intr-un loc cald timp de 10 minute.

Intr-un bol mare amestecam faina cu sarea. Facem o gropita in mijloc si turnam amestecul de drojdie. Amestecam usor cu lingura, apoi adaugam ricotta, restul de apa si uleiul de masline. Framantam bine timp de 10 minute, pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios.

 Lasam painea la dospit intr-un loc cald timp de 1 ora si 30 de minute.

Rasturnam aluatul pe masa infainata si il impartim in 2. Fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de 1,5 cm, apoi o rulam sub forma de bagheta. Asezam baghetele in tava acoperita cu hartie de copt si presarata cu malai.

Cu un cutit bine ascutit crestam usor painicile si le pudram cu faina.

Lasam baghetele la dospit 45 minute.

Incingem cuptorul la 180 grade Celsius si introducem in cuptor un vas cu apa. Vasul cu apa are rolul de a conferii painii o coaja crocanta si in acelasi timp supla. Coacem painea timp de 30 minute, pana cand este frumos rumenita.

 

COMENTARII (11)

deyutzky

deyutzky 1

03.06.2011, 14:36

o baghetica iau si eu

Rux

Rux 1

03.06.2011, 22:07

Arata minunat

elena1988

elena1988 1

05.06.2011, 18:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!