Baghete si chifle cu dovleac

de adnia in Piine, 5 Oct 2013 | 2913 vizualizari

 

Dragii mei, desi la mine acasa e iarna grea si ninge ca-n" decembre", eu n-am uitat ca totusi, calendarul arata o autentica luna de toamna portocalie, ce ar trebui sa fie scaldata in razele unui soare caldut, iar miresmele de crizanteme si mere sa ne invaluie la tot pasul! Stiu: sunt o visatoare! Si nu va ascund faptul ca inca de asta primavara, eu asteptam in secret aroma dovlecilor de toate felurile, pe care i-am descoperit nu de mult...dar de care m-am indragostit iremediabil!
Si pentru ca afara e un ger de crapa pietrele, nametii sunt cat gardul, iar turturii imi zambesc sfidatori pe burlane, m-am hotarat sa incing bine cuptorul si sa prepar o painica nemaipreparata de mine pana acum...si pentru ca am vrut sa mai ies din tiparul clasic al painii rotunde, am pregatit baghete si chifle aromate si pufoase, care s-au dus ...ca painea calda:))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 g dovleac copt ras fin
  • 1 lingurita 5 condimente chinezesti
  • 1 praf anason
  • 1 lingura sare de mare
  • 1 ceasca apa plata
  • 4-5 linguri ulei de masline presat la rece
  • faina de grau alba, cat cuprinde (aici nu pot da cantitati exacte, pentru ca n-am mai cantarit...am pus la ochi, in functie de cum am simtit aluatul)
  • 1 pliculet de drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete si chifle cu dovleac:

Mod de preparare Dovleacul copt se proceseaza in blender, impreuna cu apa, condimentele, uleiul si sarea, pana se obtine un piure fin. Se transfera intr-un bol incapator, dupa care se adauga, pe rand, restul de ingrediente si se framanta un aluat elastic. Acesta se pune la crescut intr-un loc caldut, ferit de curent, pana isi dubleaza volumul. Se imparte aluatul in 8 parti egale si se modeleaza baghete si/sau chifle, dupa preferinta. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit. Se coc la foc mediu, pana trec testul scobitorii. Se scot la racit pe un gratar. Sunt extraordinar de gustoase si colorate frumos (datorita dovleacului), lucru ce-i incanta pe cei mici peste masura! Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete si chifle cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

06.10.2013, 12:25

Mai mult decat bune si au si o culoare frumoasa

adnia 1

06.10.2013, 15:04

da, Cris, ai citit bine! la mine acasa, in zona Bran-Fundata e zapada mare si iarna in toata regula! de marti inca nu s-a topit, iar dimineata cade deja chiciura brrrrr!

Panacris 1

06.10.2013, 16:09

Off, cuvintele tale mă trimiteau undeva în Groenlanda Și acum îmi spui că e la o ”aruncătură” de băț față de capitală, mă ia cu frig! Brrr!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine elvetiana