Baghrir,clatite 1000 de gauri

de Ligia Bxl in Dulciuri, 17 Mai 2014 | 35844 vizualizari

 

Baghrir sunt clatite arabe,de ce spun arabe ptr ca multi spun ca sunt marocane,altii algeriene,de unde provin sigur nu stiu,dar stiu ca sunt tare tare bune,pufoase si sigur nu am sa mai fac asa de des clatitele normale,acestea au un gust deosebit,sunt umede cu un deliciu si un parfum delicat de miere si unt Bio,merg bine cu un ceai de frunze naturale de menta.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 pahar faina(un pahar nu prea inalt)
  • 3 pahare de gris fin
  • 1 lingura de ulei(eu am pus ulei de nuci)
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pahar lapte caldut
  • apa calduta(se pune cat sa fie un aluat subtire)

Umplutura:

  • 1 cescuta de miere
  • 2-3 linguri de unt Bio
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghrir,clatite 1000 de gauri:

Intr-un castron am pus laptele cald,apoi am adaugat pe rand ingredientele seci si am amestecat cu mixerul.

Am adaugat apa calduta pana sa format o compozitie subtire.

Intr-o tigaie care nu lipeste fara a adauga ulei,am pus cu un polonic de compozitie formand un cerc,(compozitia nu trebuie atinsa cu lingura,trebuie lasata pana formeaza niste basici care se vor sparge si se vor forma multe gauri).

Se coc doar pe o parte,nu se intorc,ptr a nu se sctrica gaurelele si atunci cand se scot nu se pun una peste alta pana nu se vor raci.Se pun pe farfurii diferite,iar cand sau racit se ung cu mierea si untul care au fost topite la cuptorul cu microude si amestecate.Se pot unge cu orice fel de gem sau nutella.

Se pot servi cu ceai,cafea,ciocolata calda,cu ce doriti.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghrir,clatite 1000 de gauri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Ligia Bxl 1

19.05.2014, 23:14

multumesc

tarasmariana 1

21.05.2014, 02:39

FOARTE BUNE! Baiatul meu adora clatitele

Ligia Bxl 1

03.08.2017, 15:45

multumesc Mariana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu crema de vanilie