Baigli

de mimmi in Dulciuri, 10 Ian 2011 | 37178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 1 pachet margarina,
  • 2 galbenusuri,
  • 600g faina,
  • 4 linguri smantana,
  • 5 linguri zahar,
  • 15-20 g drojdie ,
  • Umplutura:
  • 250 g nuca macinata,
  • 8 linguri zahar,
  • 100 ml lapte,  
  • 500 g mac macinat,
  • 16 linguri zahar,
  • 200 ml lapte,
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli:

Se framanta un aluat din toate ingredientele(drojdia inmuiata in putin lapte caldut).Aluatul se imparte in 3 bucati.

Pentru umplutura:

Se pune laptele la foc impreuna cu zaharul pana se dizolva.Pe urma se toarna peste nuca macinata si se amesteca.La fel procedam si cu macul.

Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie subtire.Se pune compozitia de nuca si se ruleaza. La fel procedam si pentru cel cu mac.Din acesta compozitie vom face 2 cozonaci.

Punem cozonacii intr-o tava tapetata si ii ungem cu un ou batut.Ii dam la cuptor pentru cca 40 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Baigli-0
Baigli-1
Baigli-2
Baigli-3
Baigli-4
Baigli-5

COMENTARII (28)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

17.03.2013, 19:16

cat de bine arata

laura2002

laura2002 1

25.09.2013, 15:19

fara mac se poate?

mimmi

mimmi 1

04.10.2013, 15:57

Laura, il poti face cu nuca daca nu iti place macul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!