Baigli

de Julie in Dulciuri, 21 Apr 2011 | 3740 vizualizari

 

Baigli- intalnit mai mult in Ardeal si in Banat, este un cozonac-rulada, facut dintr-o coca subtire, umpluta cu crema de nuci sau de mac.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 galbenusuri,
  • 150 ml lapte,
  • 100 g unt,
  • coaja rasa de citrice,
  • 100 g zahar,
  • 30 g drojdie uscata,
  • 500 g faina.
  • Umplutura:
  • 100 g seminte de mac,
  • 150 ml lapte, 
  • 50 g unt,
  • 2 albusuri,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli:

Foaia:

Se face o maia din drojdie, lapte caldut si 3 linguri faina; se lasa la dospit 30 min. Se mixeaza untul cu zaharul, coaja de citrice, apoi cu galbenusurile. Intr-un bol mai mare se aseaza faina si se face o adancitura in mijloc unde se toarna maiaua si amestecul cu unt. Se framanta un aluat omogen care se desprinde usor de pe peretii vasului. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Se spala macul in apa rece, se scurge si se fierbe in lapte pana se ingroasa. Se adauga untul, esenta si se omogenizeaza. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in crema racita.

Asamblarea:

Se intinde aluatul in foaie subtire, dreptunghiulara, se aseaza umplutura si se ruleaza. Ruladele se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina; se ung deasupra cu ou si se presara cu zahar vanilat. Se coc in cuptorul deja incins, timp de 40-45 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Baigli-0
Baigli-1
Baigli-2
Baigli-3
Baigli-4
Baigli-5
Baigli-6
Baigli-7

COMENTARII (9)

lacrimioara

lacrimioara 1

21.04.2011, 21:44

delicios e preferatul meu

MotanLaOale

MotanLaOale 1

26.04.2011, 13:22

bun bun cu mac

adry88

adry88 1

31.05.2011, 16:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01