Baigli-cozonac cu nuca

de Sylvia in Prajituri, 9 Feb 2010 | 26731 vizualizari

 

Aceasta este o reteta de familie, o facem de cativa ani si iese minunat de fiecare data. E usor de facut si e un desert de iarna, cand iti vie sa stai in casa, sa spargi nuci si sa te bucuri apoi de aroma unui cozonac cald.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua intregi,
  • 15 linguri de zahar,
  • 125 de grame de unt,
  • 25 grame de drojdie,
  • o jumatate de cana de lapte cald,
  • putina sare,
  • faina cat cuprinde ( in jur de 450 de grame) 
  • 2 albusuri batute spuma pentru amestecul facut cu nuca macinata, cat cuprinde albusul pana obtinem o crema groasa ,
  • 2-3 linguri de zahar,
  • putina esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli-cozonac cu nuca:

   Preparare: intr-un vas punem faina, mai putina la inceput si adaugam drojdia amestecata cu laptele si cu o lingura de zahar. Lasam 10 minute si apoi amestecam compozitia cu zaharul, ouale, untul, sarea. Framantam un aluat fraged completand cu cantitatea de faina neceara  pana se lucreaza usor aluatul.

   Dupa ce am obtinut o bula mare de aluat o impartim in 2 si intindem 2 foi dreptunghiulare. Ca sa nu se crape la copt lasam latura de la marginea mesei cat de un lat de palma putin mai groasa, in rest intindem foaia cat se poate de subtire. Intindem un strat de nuca amestecata cu albus batut spuma cu zahar.

  Rulam cu grija foaia de la centrul mesei spre margine, sa ramana deasupra latura cu foaia putin mai groasa. Evitam asa sa se crape la copt din cauza stratului de nuca. Dupa aceea punem rulourile obtinute intr-o tava cu hartie de copt si le ungem cu galbenus amestecat cu miere.

  Il coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru primele 10 minute apoi scadem la 180 de grade si lasam inca 20 de minute, eu coc mereu la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava cu cozonacii ca sa nu se arda .

  Sunt foarte fragezi si se pastreaza bine intr-o cutie inchisa ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli-cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (23)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.03.2010, 17:36

gata am facut reteta, dar mie nu mi-a iesit asa fraged si am urmat toti pasii, cred k de la cuptorul meu care e de pe vremea lui bunica......dar e foarte bun la gust

Sylvia 1

07.03.2010, 12:52

Pusikmea poate e si faina , eu folosesc faina pt patiserie in Ro cred ca este cea 0065 ca am vazut ceva de genul asta nu cred ca fie cuptorul

Dana Cristea - pusikmea 1

09.03.2010, 10:59

tot ce e posibil, eu folosesc faina de boromir, oricum nu ma las, o sa mai incerc pana imi iese

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Furtuna in desert"