Baigli cu mac

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 20 Mai 2012 | 1752 vizualizari

 

Demult, mai exact acum vreo 2 ani, atunci cand am intrat eu in comunitatea bucatarasilor, am vazut la Silvia acest baigli, l-am incercat, insa a fost un dezastru total, mi-am promis totusi ca nu voi renunta si o sa-l mai fac pana cand o sa-mi iasa.....l-am facut insa din aluatul de estonian kringel, care pe mine m-a cucerit pe deplin, iar rezultatul a fost unul mai mult decat placut :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 200 ml lapte
  • 15 g drojdie
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar
  • pentru umplutura
  • 100 g unt
  • 4 linguri de zahar
  • 100 g mac
  • stafide optional
  • pentru uns :
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu mac:

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina.

Se lasa pana se umfla.

Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat laptele caldult, in care am dizolvat si untul.

Se framanta pana devine un aluat nelipicios.

Se lasa la caldura timp de o ora.

Dupa ce a crescut, se intinde o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime.

Se face un amestec din untul tinut la temperatura camerei, zahar si macul si optional stafide.

Se unge foaia cu acest amestec.

Se ruleaza foia si se muta in tava tapetata cu hartie de copt.

Se mai lasa inca 20 de minute, in tava, la loc calduros.

Deasupra se unge cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, dupa care se presara mac si zahar.

Se da la cuptorul preincalzit cca 20- 30 de minute.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Baigli cu mac-0
Baigli cu mac-1
Baigli cu mac-2

COMENTARII (24)

LadyCrs

LadyCrs 1

20.05.2012, 23:34

mamaieelena

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:28

mimmi

mimmi 1

26.05.2012, 14:49

Ador baigli-ul cu mac,ti-o iesit foarte fain !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!