Baigli cu mac si nuca

de Criss in Prajituri, 8 Iun 2012 | 51782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • -530 g faina(am pus 550)
  • -250 g unt sau margarina
  • -2 linguri zahar
  • -1 galbenus de ou
  • -1 ou intreg
  • -20 g drojdie proaspata
  • -150 ml lapte
  • -coaja de lamaie
  • Umplutura de mac: (pentru 2 cozonacei)
  • -400 g mac macinat
  • -200 g zahar
  • -coaja de lamaie
  • -1 plic zahar vanilat
  • -200 ml lapte
  • Umplutura de nuca: (pentru un cozonacel)
  • -200 g nuca macinata
  • -100 g zahar
  • -coaja de lamaie
  • -120 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu mac si nuca:

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu cele 2 linguri zahar . La faina adaugam 250 g unt sau margarina , amestecam apoi adaugam 1 galbenus de ou, 1 ou intreg si laptele caldut cu drojdia. Framantam pana aluatul se omogenizeaza si lasam la dospoit pentru circa 40 minute la loc caldut. Aluatul rezultat il impartim in 3 parti egale. Fiecare parte o intindem sub forma unui dreptunghi, punem umplutura si rulam. Eu am facut doi cozonacei cu mac si unul cu nuca.

Pentru umpluturi:

Se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga macul macinat. La fel procedam si la umplutura de nuca

TIPS-URI

1

Pentru a se evita lipirea si craparea cozonacilor, puneti cate o fasie de hartie de copt intre ei. Eu de fiecare data uit. :D

2

Optional se pot adauga si stafide in oricare umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

gaby_gabytza 1

20.12.2013, 14:53

ce bine arata

bianca92 1

22.12.2013, 10:51

Bravo Criss. Sunt minunate. Deja le-am pus la favorite si in curand vor fi puse si pe masa de Craciun

Irina98 1

23.12.2013, 11:33

Care este timpul de coacere al cozonaceilor si cum trebuie sa fie focul? Multumesc! Sarbatori fericite!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Baigli cu mac