Baigli cu nuca

de daniela_16 in Dulciuri, 12 Mai 2014 | 4248 vizualizari

 

Prima data cand am facut baigli,pana acum am facut doar cozonac dar m-am hotarat sa incerc.La gust este foarte bun,aspectul nu imi prea place:)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 550 grame de faina
  • 250 grame margarina rama
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ou si un galbenus
  • 20 de grame drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura
  • 600 grame nuca macinata(se poate pune mai putin,mie imi place cu muuuulta nuca:))(
  • zahar dupa gust
  • 150 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru uns
  • doua galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca:

Aluatul: Intr-o cratita mai mica am dizolvat drojdia in lapte, am adaugat o lingurita de zahar si am acoperit-o cu o laveta si am lasat-o 15 minute sa creasca. Intr-o cratita mare am adaugat faina am turnat amestecul de drojdie, margarina taiata bucati mici, galbenusul si oul intreg, coaja rasa de lamaie si am framantat cu mana pana am obtinut un aluat pufos pe care l-am lasat la dospit 30 de minute.

Umplutura: Am amestecat cele 600 de grame de nuca cu zahar (eu am pus 200 de grame) si zaharul vanilat si pe urma am adaugat laptele si am amestecat pana la omogenizare.

Am impartit aluatul in doua iar fiecare parte am intins-o pe masa unsa cu ulei, am adaugat jumatate din umplutura de nuca si am rulat. Am obtinut doi baigli mai mari pe care i-am pus in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt si i-am mai lasat la inca 15 minute sa se odihneasca in tavi. Dupa cele 15 minute am uns fiecare baigli cu galbenus si i-am copt pe fiecare pana s-au rumenit si au trecut testul scobitorii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Baigli cu nuca