Baigli cu nuca

de daniela_16 in Dulciuri, 12 Mai 2014 | 970 vizualizari

 

Prima data cand am facut baigli,pana acum am facut doar cozonac dar m-am hotarat sa incerc.La gust este foarte bun,aspectul nu imi prea place:)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 550 grame de faina
  • 250 grame margarina rama
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ou si un galbenus
  • 20 de grame drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura
  • 600 grame nuca macinata(se poate pune mai putin,mie imi place cu muuuulta nuca:))(
  • zahar dupa gust
  • 150 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru uns
  • doua galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca:

Aluatul: Intr-o cratita mai mica am dizolvat drojdia in lapte, am adaugat o lingurita de zahar si am acoperit-o cu o laveta si am lasat-o 15 minute sa creasca. Intr-o cratita mare am adaugat faina am turnat amestecul de drojdie, margarina taiata bucati mici, galbenusul si oul intreg, coaja rasa de lamaie si am framantat cu mana pana am obtinut un aluat pufos pe care l-am lasat la dospit 30 de minute.

Umplutura: Am amestecat cele 600 de grame de nuca cu zahar (eu am pus 200 de grame) si zaharul vanilat si pe urma am adaugat laptele si am amestecat pana la omogenizare.

Am impartit aluatul in doua iar fiecare parte am intins-o pe masa unsa cu ulei, am adaugat jumatate din umplutura de nuca si am rulat. Am obtinut doi baigli mai mari pe care i-am pus in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt si i-am mai lasat la inca 15 minute sa se odihneasca in tavi. Dupa cele 15 minute am uns fiecare baigli cu galbenus si i-am copt pe fiecare pana s-au rumenit si au trecut testul scobitorii.

Pofta buna!

 

COMENTARII (10)

Pushaa 1

12.05.2014, 13:14

laura_n 1

12.05.2014, 13:56

bun venit!

Bya Ralu 1

12.05.2014, 14:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20