Baigli cu nuca

de mirela0911 in Prajituri, 8 Iun 2014 | 1358 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 500g faina alba
  • 25g drojdie proaspata
  • sare
  • 2 lg zahar
  • 100g unt
  • 2 galbenusuri
  • 5 lg smantana
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt. umplutura:
  • 500 g nuca macinata
  • 1 lg rasa scortisoara macinata
  • zahar dupa gust
  • cca 50 ml lapte (+/-)
  • Un ou si un plic zahar vanilat pentru uns.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca:

Aluatul: Se pregateste o maia din drojdie, putin lapte caldut, zahar si faina. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea, zaharul, galbenusurile, untul la temperatura camerei, coaja de lamaie, smantana si maiaua. Se framanta toate la un loc pana otinem un aluat elastic si care nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit.

Umplutura: Intr-o cratita se pune nuca, se potriveste de zahar dupa gust, scortisoara si laptele, se pune pe soba si se amesteca pentru 5 minute la foc incet. Se lasa la racit.

Se imparte aluatul in trei parti egale. Se ia o parte si se intinde in forma dreptunghiulara cu lungimea de dimensiunea tavii. Se intinde deasupra 1/3 din nuca apoi se ruleaza strans foaia. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se procedeaza la fel cu celelalte doua parti.

Se bate oul cu zaharulvanilat si se ung cu o pensula cei trei cozonacei. 

Se dau la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

Sunt deliciosi. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Baigli cu nuca-0
Baigli cu nuca-1
Baigli cu nuca-2
Baigli cu nuca-3
Baigli cu nuca-4
Baigli cu nuca-5
Baigli cu nuca-6
Baigli cu nuca-7

COMENTARII (8)

T I M E A

T I M E A 1

08.06.2014, 22:34

ce mult imi place

mirela0911

mirela0911 1

09.06.2014, 09:26

Va multumesc!

Micutza Luana

Micutza Luana 1

10.06.2014, 12:32

yamii yami

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!