Baigli cu nuca si mac

de MIUTA in Dulciuri, 1 Ian 2012 | 7167 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Nadina si ii multumesc frumos.Am facut putine modificari dar a iesit ceva de vis si cred ca o sa o repet cat mai repede.

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 500 g faina alba
  • 250 g unt(margarina)
  • 3 linguri iaurt acru
  • 100 g untura de porc
  • 2 galbenusuri
  • putina sare
  • 4 linguri zahar

MAIA:

  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte

UMPLUTURA DE NUCA(pentru 2 cozonaci)

  • 350 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri

UMPLUTURA DE MAC(pentru 2 cozonaci)

  • 400 g mac
  • 250 g zahar
  • 100 ml lapte

PENTRU UNS COZONACII

  • 3 GALBENUSURI
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca si mac:

 

Se face maiaua din drojdie,laptele caldut,zahar si putina faina si se lasa 10 minute la dospit in loc cald.

Faina se amesteca cu untul solid,se pune iaurtul,untura solida,galbenusurile,sare,zahar si maiaua.

Se framanta bine si se lasa la dospit o ora la loc caldut.

Aluatul se imparte in 4 parti din care se fac 4 cozonac.

Dar pana dospeste aluatul pregatim umplutura de nuca si mac.

Pentru umplutura de mac se topeste zaharul in lapte pe aragaz pe foc mic si se adauga macul cand s-a topit zaharul.

La umplutura de nuca se bat abusurile spuma cu zaharul iar la sfarsit se adauga nuca.

Cand e dospit aluatul il impartim in 4 parti si intindem pe rand foaie mai subtire(nici foarte subtire ca crapa)pe care o umplem cu umplutura de nuci sau mac,o rulam si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

La fel procedam si cu cealati 3 cozonaci.

Se lasa la dospit in tava inca 30 minute.Inainte sa-i pun in cuptor se ung cu galbenus de ou.

Se coc cca 30-40 minute in functie de cuptor.Se lasa la racit in tava.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Baigli cu nuca si mac-0
Baigli cu nuca si mac-1
Baigli cu nuca si mac-2
Baigli cu nuca si mac-3
Baigli cu nuca si mac-4
Baigli cu nuca si mac-5

COMENTARII (27)

MIUTA

MIUTA 1

04.01.2012, 15:31

La multi ani tururor

MIUTA

MIUTA 1

04.01.2012, 15:32

La multi ani Nadina!!!
Iti multumesc frumos pentru reteta,e deosebit de buna!

mena29

mena29 1

09.01.2012, 18:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01