Baigli cu nuca si mac

de MIUTA in Dulciuri, 1 Ian 2012 | 12155 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Nadina si ii multumesc frumos.Am facut putine modificari dar a iesit ceva de vis si cred ca o sa o repet cat mai repede.

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 500 g faina alba
  • 250 g unt(margarina)
  • 3 linguri iaurt acru
  • 100 g untura de porc
  • 2 galbenusuri
  • putina sare
  • 4 linguri zahar

MAIA:

  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte

UMPLUTURA DE NUCA(pentru 2 cozonaci)

  • 350 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri

UMPLUTURA DE MAC(pentru 2 cozonaci)

  • 400 g mac
  • 250 g zahar
  • 100 ml lapte

PENTRU UNS COZONACII

  • 3 GALBENUSURI
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca si mac:

 

Se face maiaua din drojdie,laptele caldut,zahar si putina faina si se lasa 10 minute la dospit in loc cald.

Faina se amesteca cu untul solid,se pune iaurtul,untura solida,galbenusurile,sare,zahar si maiaua.

Se framanta bine si se lasa la dospit o ora la loc caldut.

Aluatul se imparte in 4 parti din care se fac 4 cozonac.

Dar pana dospeste aluatul pregatim umplutura de nuca si mac.

Pentru umplutura de mac se topeste zaharul in lapte pe aragaz pe foc mic si se adauga macul cand s-a topit zaharul.

La umplutura de nuca se bat abusurile spuma cu zaharul iar la sfarsit se adauga nuca.

Cand e dospit aluatul il impartim in 4 parti si intindem pe rand foaie mai subtire(nici foarte subtire ca crapa)pe care o umplem cu umplutura de nuci sau mac,o rulam si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

La fel procedam si cu cealati 3 cozonaci.

Se lasa la dospit in tava inca 30 minute.Inainte sa-i pun in cuptor se ung cu galbenus de ou.

Se coc cca 30-40 minute in functie de cuptor.Se lasa la racit in tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

MIUTA 1

04.01.2012, 15:31

La multi ani tururor

MIUTA 1

04.01.2012, 15:32

La multi ani Nadina!!!
Iti multumesc frumos pentru reteta,e deosebit de buna!

mena29 1

09.01.2012, 18:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert baigli cu nuca