Baigli cu nutella si stafide

de pity19 in Dulciuri, 21 Mar 2014 | 756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina ,
  • 200 gr unt ,
  • 30 gr drojdie ,
  • 4 lg zahar ,
  • 2 plicuri zahar vanilat ,
  • doua oua ,
  • un galbenus ,
  • 2 lg lapte ,
  • stafide ,
  • nutella ,
  • sirop ( zahar, apa , cocos , esenta de rom )
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nutella si stafide:

Pregatim aluatul:

Cernem faina intr-un vas, adaugam untul, 2 oua, zaharul,, zaharul vanilat, drojdia dizolvata in 5 linguri de lapte. Amestecam bine cu o paleta sau cu mana pana devine un aluat elastic. Dam aluatul la dospit in loc cald cca 50 de minute.

Dupa ce a dospit, luam aluatul si il intindem cu sucitorul foaie subtire, ungem foaia cu nutella, adaugam stafidele, rotim aluatul in forma de chec. Ungem cu galbenusul amestecat cu lapte, dam la cuptorul preincalzit la 180 grade aprox 40 de minute. Scoatem din cuptor si ungem cu sirop si cocos (sau cu zahar pudra).

 

RETETA IN IMAGINI

Baigli cu nutella si stafide-0
Baigli cu nutella si stafide-1

COMENTARII (3)

Pushaa 1

21.03.2014, 21:11

arata super!

MotanLaOale 1

22.03.2014, 00:28

Rocsi 1

22.03.2014, 20:16

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20