Baigli unguresc (cononacei cu mac)

de nadina73 in Prajituri, 14 Noi 2010 | 8238 vizualizari

 

Am promis ,ca fac si cu mac,nebunie nu alta ,reteta preluata de aici http://bucataras.ro/retete/1434/saviecuta-cu-mac-baigli-sau-cozonacei-can-banat.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina cernuta(Foarte important sa fie cernuta)
  • 100 g untura porc
  • 2 galbenusuri
  • putina sare
  • 6 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 1 cub drojdie(25 g)
  • 50 ml lapte caldut

Umplutura:

  • 500 g mac(eu am pus doar 300 g)
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 albusuri+3 linguri zahar

Uns :

  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli unguresc (cononacei cu mac):

Se pregateste maiaua:

Se dizolva drojdia in laptele caldut si 2 linguri de zahar,se pune si putina faina dupa care se lasa 10 minute sa creasca

Dupa ce drojdia a crescut ,se amesteca cu faina cernuta,untura de porc,untul,galbenusurile,putina sare si cele 4 linguri de zahar ramase.

Se lasa in masina de paine la programul de framantat /dospit,sau la fel de bine se poate si fara masina de paine ,se framanta cu mana si se lasa la un loc ferit (foarte important la aluat sa nu fie curent) se pune intr-un  loc caldut acoperit cu un servet.

Intre timp cat aluatul dospeste se pregateste umplutura de mac:

Se pune laptele la foc cu zaharul pana se topeste,dupa care se pune macul,Albusurile ramase de la aluat se bat bine spuma cu 3 linguri de zahar ,iar dupa ce compozitia de mac s-a racit se amesteca cu aceasta

Cand aluatul e dospit se scoate din masina si se imparte in 3 parti.Se intinde fiecare bucata cu sucutorul cat de subtire se poate,dupa care se pune din compozitia de mac si se ruleaza stans cat de cat.Se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca 20 minute,dupa care se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se pun la cuptor.

Se coc aproximativ 30-35 minute la 180 grade.

ps:sincer eu nu am pus decat 300 de mac ,nu am avut mai mult,dar a fost bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli unguresc (cononacei cu mac)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mariac 1

15.11.2010, 21:58

RuxyRux 1

15.11.2010, 22:04

Ohooooooo...ce minunatie!....super!

Sylvia 1

16.11.2010, 09:47

Excelent arata, ce mortal e piticul tau super fericit cu farfuria in brate sa iti traiasca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca