Baked Alaska

de Geanina87 in Dulciuri, 29 Mai 2013 | 63250 vizualizari

 

Azi implinesc 3 ani de la casatorie si cum se putea altfel sa sarbatoresc fara un tort mai "special"? Am ales Baked Alaska, pentru ca era pe lista de asteptare si pentru ca e ceva diferit de pana acum. Multumesc, Gaby, pentru reteta si pentru gustul minunat pe care il are acest tort perfect in zilele calduroase!

 

INGREDIENTE

Inghetata:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • esenta de vanlie
  • 400 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
Caramel:
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingura unt
Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
Bezea:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
2 linguri coniac
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baked Alaska:

Incepem cu inghetata: Galbenusurile si zaharul le punem pe foc mic,amestecand continuu, pana se topeste zaharul.Ciocolata o taiem bucatele si impreuna cu untul o topim pe baie de aburi.Cand se racesc galbenusurile si ciocolata,le amestecam cu frisca batuta tare si esenta de vanilie. Tapetam un bol cu folie alimentara si turnam jumatate din compozitia de inghetata si dam la congelator pentru jumatate de ora.

Caramelul : Zaharul il punem intr-o cratita pe foc mediu si amestecam pana cand isi schimba culoarea. Luam de pe foc, adaugam untul si frisca lichida,amestecam repede ,apoi punem din nou pe foc pana cand caramelul e topit complet.Lasam sa se raceasca, apoi il turnam peste inghetata care e la congelator.Dam din nou la rece pentru 20 min, dupa care punem restul de inghetata ramasa amestecata cu zeama de lamaie si "uitam" de ea in congelator.Eu am lasat o noapte.

Pentru blat : Am batut albusurile spuma tare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul,apoi am pus uleiul si le-am incorporat cu albusurile. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o in ploaie peste compozitie.Aceasta din urma am impartit-o in doua.Intr-una din parti am pus cacaoa si am omogenizat si cu ajutorul a doua pungi de umplut am facut cercuri ca in imagine,intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Am dat la cuptorul preincalzit 180° pana cand a trecut testul scobitorii.Am lasat blatul pana a doua zi,l-am stropit cu doua linguri de coniac,apoi am rasturnat inghetata peste el. L-am acoperit cu bezeaua pe care am facut-o mixand albusurile spuma tare adaugand zaharul putin cate putin. Am dat totul la cuptorul preincalzit 200° pentru 5 minute ,atat cat bezeaua sa isi schimbe culoarea. 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baked Alaska 231774
retete culinare - Baked Alaska 231777
retete culinare - Baked Alaska 231779
retete culinare - Baked Alaska 231780
retete culinare - Baked Alaska 231781
retete culinare - Baked Alaska 231791
retete culinare - Baked Alaska 231793
retete culinare - Baked Alaska 231794
retete culinare - Baked Alaska 231795
retete culinare - Baked Alaska 231796
retete culinare - Baked Alaska 231797

COMENTARII (55)

bianca92 1

16.06.2014, 18:02

Bravo! eu demult o am pe liste de "must try" dar inca nu am indraznit sa o incerc. mie tot frica ca nu o sa imi iasa. dar odata si odata tot o sa o incerc si eu ca imi lasa gura apa

Ligia Bxl 1

16.06.2014, 20:06

nu se topeste inghetata cand bagi la cuptor?

Geanina87 1

16.06.2014, 20:20

Nu, daca ai un cuptor electric bun si setezi temperatura la 200°C.Daca nu ai incredere, poti folosi un pistol cu gaz

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S