Baklava Muffins

de madi_marin in Prajituri, 16 Mai 2012 | 2059 vizualizari

 

Reţetă luată din revista ,,Good Food,,….un număr din anul 2006.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 muffinsuri mari
  • Aluat:
  • 210 g făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 75 ml miere
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte bătut (sau iaurt amestecat cu puţin lapte pentru o consistenţă mai lichidă)
  • 50 g unt topit
  • Umplutura:
  • 100 g nuci sfărâmate
  • 75 g zahăr
  • 1 linguriţă pudră de scorţişoară
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baklava Muffins:

Se topeşte untul de la umplutură într-o crăticioară la foc mic până devine lichid. Se adaugă apoi zahărul şi se amestecă pe foc mic în continuare, apoi se pun scorţişoara şi nucile. Se amestecă bine, apoi se dă umplutura deoparte de pe foc.

Ingredientele uscate ….făina,praful de copt, bicarbonatul, se cern prin sită într-un bol.

Ingredientele lichide…..laptele bătut, mierea şi ouăle se amestecă cu un tel, după care se adaugă şi untul lichid răcit.

Compoziţia lichidă se toarnă toată odată peste ingredientele uscate şi se amestecă totul dar nu foarte bine. Amestecul trebuie să rămână neomogen, cu câteva cocoloaşe.

Tapetăm forma de muffins cu hârtiuţe speciale, apoi se pune cu lingura un pic de compoziţie în fiecare, peste care se adaugă umplutura, iar compoziţie şi deasupra un pic de umplutură. Se dau la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se scot din formă şi se lasă la răcit.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Bicarbonatul de sodiu se foloseste ca sa neutralizeze aciditatea laptelui batut. In toate compozitiile de checuri in care se pun smantana acrisoara,lapte batut sau iaurt, ce fragezesc si dau o textura moale,e bine sa se foloseasca şi jumătate de lingurita de bicarbonat pe langa praful de copt. (Sfat Good Food)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baklava Muffins 163032
retete culinare - Baklava Muffins 163033

COMENTARII (52)

madi_marin 1

18.05.2012, 18:10

mamaieelena....multumesc...

Sim0na 1

18.05.2012, 22:42

Am salvat reteta!!! Delicios arata aceste muffins!!

madi_marin 1

19.05.2012, 13:59

SimOna...multumesc...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S