Bame cu sos de rosii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 9 Dec 2014 | 5829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bame ( eu am avut congelate),
  • 5 linguri ulei,
  • 1 ceapa,
  • 1-2 catei usturoi tocat,
  • 4-5 rosii ( sau o conserva de rosii)
  • 1 lingurita zahar
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame cu sos de rosii:

In caz ca aveti bame proaspete, ele se curata de codite, se spala foarte bine. Se pun intr-un vas  cu apa rece peste care se adauga ~ 50 ml otet de vin si apa cat sa le acopere. Se dau in cateva clocote, dupa care se clatesc cu multa apa rece. Dupa aceasta operatiune se pot pune in pungulite la congelator.

Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se pun la calit in ulei incins. Se adauga bamele, rosiile date pe razatoarea mica (fara coaja) si o cana cu apa. Daca aveti o conserva de rosii, puteti sa le puneti in blender. Se lasa la foc mic ~ 30 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si o lingurita de zahar. Se servesc atat calde cat si reci.

Bon Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de bame