Banana bread

de cccris in Prajituri, 5 Feb 2010 | 3251 vizualizari

 

E minunata cind ai prea multe banane gata sa se strice. Nu e paine, ci un fel de chec cu banane. Foarte buna si dulce, iar coaja e delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cup zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3/4 cup unt
  • 3 cup zahar
  • 3 oua
  • 6 banane pisate
  • 1 cutie smintina
  • 2 lingurite vanilie (esenta la sticluta)
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 lingurite praf de copt
  • 4 1/2 cup faina
  • 1 cup nuci, alune etc. tocate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana bread:

Se incinge cuptorul la 150 grade.

Se unge o tava mare de prajituri. 1/4 cup zahar se amesteca cu 1 lingurita scortisoara si cu acestea se prafuieste bine tava de copt.

Intr-un castron mare se amesteca foarte bine celalalte ingrediente ( faina si praful de copt la sfirsit). Se toarna in forma si se lasa la cuptor o ora sau pina iese scobitoarea curata.

 

TIPS-URI

1

Bananele e bine sa fie din cele foarte coapte. Eu am pus doar 5 ca nu aveam mai multe, iar nuci nu am mai folosit. Din greseala am folosit o tava mai mica si a trebuit sa o las mai mult in cuptor ca sa se faca si miezul. E mai bine sa o faceti in tava mare, sa fie ca o prajitura sau in mai multe tavi de chec. Gustul e minunat oricum procedati.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Banana bread 16273
retete culinare - Banana bread 16274

COMENTARII (1)

adry88 1

11.05.2011, 15:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21